logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A ház falát kiszakította, de a karácsonyfával nem bírt el a tornádó

| Szerző: hirado.hu
Az ajándékokkal körülvett fenyő kiállta a természeti katasztrófa próbáját.

Legalább 88 halálos áldozata van az Egyesült Államok több államán végigsöprő tornádóknak, de a Missouri állambeli Defiance városának közösségében reményt ébresztett, amikor látták, hogy az egyik megtépázott ház nappalijában továbbra is ott áll a karácsonyfa.

Szinte csodával határos. Ott a ház, aminek az egész homlokzatát letépte a tornádó, de amikor elsétálsz mellette és benézel a hatalmas lyukon, ami a ház falán éktelenkedik, meglátod a fenyőt, ami túlélte a katasztrófát. Ez reményt ad az egész közösségünknek

– mesélte Defiance lelkésze a People magazinnak.

A lelkipásztor hozzátette, hogy a jelenségre akkor lettek figyelmesek, amikor a város lakóival nekiláttak a romok eltakarításának.

Most minden környékbeli a csodájára jár, hiszen ki ne akarná látni az ajándékokkal körülvett karácsonyfát, ami kiállta egy tornádó próbáját?

Nem ez volt az egyetlen szokatlan vagy éppen érdekes történés az Egyesült Államokat sújtó tornádó kapcsán. Az Indiana állambeli New Albanyban élő Katie Posten a minap egy kis fekete-fehér fotót talált autója szélvédőjén. A képen egy csíkos ruhás nő tart a kezében egy gyermeket. A kép hátoldalán olvasható volt a felirat: Gertie Swatzell and JD Swatzell, 1942.

A Swatzel-család egyik tagja felismerte a fotót és azonosította a rajta szereplő személyeket. „Nahát. Nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire repült. Ezek az apám nagyszülei” – írta a Facebookon Cole Swatzell.

Dawson Springs és New Albany légvonalban 210 kilométerre fekszenek egymástól.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még