logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gisele Bündchen mentette meg a hálóba szorult teknős életét - Videó

| Szerző: hirado.hu
Talán számunkra ő csak egy szupermodell, de a tengeri teknősök szemében egy igazi szuperhős.
Gisele Bündchen (Fotó: MTI/EPA/Sebastiao Moreira)

A 41 éves brazil modell a napokban éppen a parton sétált, amikor Onyx névre hallgató kutyája ugatni kezdett egy halom óceáni szemetet. Amikor Gisele közelebb ment, látta, hogy egy halászhálóba tekeredett teknős fekszik a hátán – írja a PageSix. A sikeres mentőakciót videóra vették, amit a modell fel is töltött az Instagram-oldalára, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a tengeri élőlények emberek által veszélyeztetett életére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gisele Bündchen (@gisele) által megosztott bejegyzés

Azonnal cselekedtem. Kiszabadítottam a hálóból és a hasára fordítottam, de szegény annyira el volt már gyengülve, hogy nem tudott egyedül a víz felé menni, ezért felkaptam és az óceánig vittem. Hihetetlen mire képes az adrenalin.

(Csak a rend kedvéért itt megjegyeznénk, hogy szaklapok szerint egy átlagos kifejlett tengeri teknős súlya a 100-200 kilogrammot is elérheti.)

A videó boldog befejezéssel ért véget, a teknős végül megmenekült, de ahogy azt Gisele is hangsúlyozta, sajnos nem minden élőlény ilyen szerencsés.

„Ez a nap arra emlékeztetett, hogy nekünk embereknek, sokkal tudatosabban és határozottabban kéne fellépnünk az állatok védelme érdekében. Ez a teknős megmenekült, de odakint a világban több tízezer állat szenved hálók és vadászok csapdájában, és ez nem helyes.”

Ajánljuk még