Aktuális

Varázsoljatok valami szépet! Így néz ki Marco Rossi Eb-kerete

Az ukrán légvédelem orosz drónokat semmisített meg

Az ukrán légvédelmi rendszerek megsemmisítették mind a 18 támadó drónt, amelyet Oroszország az éjszaka folyamán ukrán területre indított – közölte kedden az ukrán légierő.

A drónokat több régió, köztük a Kijevi terület és a frontvidékek felett lőtték le – írta a légierő a Telegram üzenetküldő csatornáján. A tájékoztatás szerint Oroszország egy Iszkander-M ballisztikus rakétával is intézett támadást. Nem volt világos, hogy mi történt a rakétával .

Négy ember megsebesült az Ukrajna északkeleti részén fekvő Harkivban a várost ért újabb orosz támadásokban

– közölték ukrán tisztviselők kedden. Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója úgy pontosított a Telegramon, hogy legalább egy férfi és három nő megsebesült az orosz erők kedd kora reggeli ágyúzásában. Hozzátette, hogy Oroszország Ukrajna második legnagyobb városát új UMPB D-30-as bombával támadta, amely a szovjet korszakból származó, nagy pontosságú irányított bomba, a légibomba és rakéta keveréke.

Kapcsolódó tartalom

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka és Rusztem Umerov védelmi miniszter amerikai tisztségviselőkkel tárgyalt a katonai segélyekről és a fronthelyzetről. Szirszkij a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, hogy ő és Umerov megbeszélést folytatott Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval, Lloyd Austin védelmi miniszterrel és Charles Brownnal, az egyesített vezérkari főnökök elnökével.

„Beszéltünk a fronton kialakult helyzetről, valamint arról a segítségről, amelyre Ukrajnának szüksége van a harctéren”

– írta Szirszkij.

Már érkeznek Ukrajnába az Egyesült Államokban a múlt hónapban a kongresszusi huzavona miatt hónapokig tartó késedelem után jóváhagyott 61 milliárd dolláros segélycsomagból származó felszerelések és lőszerek, egy részük már a fronton van – közölte egy, a külügyminiszterrel vonaton Ukrajnába utazó magas rangú amerikai illetékes.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még