Aktuális

Mutatjuk, mikortól csaphat le belépőjegyre a Magyarország–Izrael felkészülési mérkőzésre

Nem kell kés alá feküdni többé, hogy bőrödet rendbe tedd

| Szerző: hirado.hu
Még nem késtél el, ha azon gondolkodsz, hogy a nyári hónapok előtt rendbe kellene tenned a bőrödet. Mint köztudott, az erős napfény károsító hatással van a bőrünkre, így a regeneráló kezeléseket sem javasolják a forró évszakban. Tavasszal viszont még tehetsz bőrproblémáid ellen. Ráadásul manapság már szike alá sem kell feküdnöd.

Az év minden szakában más-más környezeti feltételek lehetnek hatással a bőrünkre, amelyek az utóbbi években egyre csak súlyosbodnak. Míg télen a bőrszárazság és a kipirosodás lehet a legnagyobb ellenséged, addig nyáron a leégéstől, a megszaporodó pigmentfoltoktól is kell tartanod. Nem elég egy régóta bevált rutin, az évszakhoz képest változtatni kell a bőrápolási technikánkon.

A bőr nagyon érzékeny a napfényre, leéghet, ami hajlamosítja a pigmentfoltok, és a későbbi bőrrák kialakulására is. Az erős napsütésben töltött szabadságok idején használjunk fényvédő krémeket, illetve sapkát vagy kalapot, hogy ne égjünk le”. – javasolta az olvasóknak Dr. Polman Erzsébet, bőrgyógyász-szakorvos, az Oktogon Medical Center szakembere, és elmondta, hogy gyakran találkozik olyan esettel, amikor nem kellően vigyáz valaki a bőrére, így “tűzoltásra” van szükség.

Fakó tetkók, bőrhibák? Van megoldás!

A doktornő szerint akkor sincs minden veszve, ha már megtörtént a baj.

A már kialakult pigmentfoltok, aknés hegek, esetleg egy megunt és kifakult tetoválásra, mi több, az értágulatok eltávolítására is van megoldás: ma már rendelkezésre állnak olyan, lézeres gépek, melyek gyorsan a segítségünkre siethetnek”! – közölte a szakember, és hozzátette, bár még sokan ódzkodnak a lézeres gépektől, de nem érdemes, hiszen a kezelés fájdalommentes.

Az új pikoszekundumos lézertechnológiának köszönhetően a legérzékenyebb bőrű páciensek is megoldást találhatnak speciális pigment-eltávolításra, valamint megunt vagy kifakult tetoválásuk eltávolítására is. Ha valaki a szépsége megőrzése oldaláról közelíti meg a kérdést, őt is biztatom: bőrfeszesítésre, bőrfiatalításra is van lehetősége”. – fűzte hozzá a doktornő.

Dr. Polman Erzsébet elmondta, hogy az úgynevezett pikoszekundumos lézerek hoztak forradalmat az esztétikai bőrgyógyászatban. Ez a jelen! Ebben a technológiában a fotothermolízis helyett fotoakusztikus hatás jön létre, amely hevítés helyett mechanikai elven a kisebb méretű pigment részecskéket apró darabokra tördeli, melyek számottevően gyorsabban ki tudnak ürülni a szervezetből természetes úton.

 

Ajánljuk még