Aktuális

Bakondi György: A migránspaktum elfogadásával a nemzetállamoknak nem lesz beleszólásuk abba, kit telepítenek a területükre

Több ezer hamis bombariadót okozhattak szerb tinédzserek bosznia-hercegovinai iskolákban

Három fiatalkorút gyanúsítanak azzal, hogy több ezer hamis bombariadót okoztak szerbiai és bosznia-hercegovinai iskolákban, és ezzel veszélyeztették az állampolgárok nyugalmát – közölték az érintett országok belügyminisztériumai pénteken.

A tájékoztatás szerint 2023-ban a fiúk több mint kétezer bombariadót idéztek elő különböző iskolákban és egyéb intézményekben.

Kapcsolódó tartalom

A szerb rendőrség közleménye szerint egy 14 és egy 15 éves fiút azonosítottak Belgrádban, illetve egy további kiskorút a boszniai Tuzlában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hamis üzeneteket küldtek játékplatformokról, miszerint pokolgépet helyeztek el adott épületekben.

A fiúk nemcsak általános és középiskoláknak, hanem bevásárlóközpontoknak, sportcsarnokoknak és a szerbiai közszolgálati televíziónak is küldtek hamis fenyegetést.

A rendőrség a fiatalkorúak ellen zavarkeltés miatt indított eljárást,

szüleiket pedig a gyermekek elhanyagolásával és bántalmazásával gyanúsítják.

A múlt héten, néhány nappal a szerbiai előrehozott parlamenti választások előtt négy embert fogtak el hamis bombariadók miatt, hármat Szerbiában, egyet pedig Csehországban.

A kiemelt kép illusztráció.  Fotó: MTI/EPA

 

Ajánljuk még