Aktuális

Oroszország hadrendbe állította az új fejlesztésű RSZ-28 Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétát

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése az első szeptemberi hétvégén

Karbantartást végeznek a Margit körúton és a Margit hídon az első szeptemberi hétvégén, ezért a 4-es és 6-os villamosok rövidített útvonalon, csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között járnak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os villamospótló autóbusszal lehet utazni; szombatról vasárnapra virradóra a 6-os villamos helyett az Oktogon és a Széll Kálmán tér között, vasárnapról hétfőre virradóra pedig a teljes vonalon – írták.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátették:

szeptember 2-án, szombaton 0.00 órától hajnali 4 óráig a 6-os villamos rövidített útvonalon közlekedik a Móricz Zsigmond körtér és az Oktogon között, és 4-6-os jelzéssel pótlóbuszjárat indul a Széll Kálmán tér és az Oktogon között.

Szombaton hajnali 4 órától szeptember 4-én, hétfőn 0.00 óráig a 4-es villamos és a 6-os villamos rövidített útvonalon jár Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér és a Jászai Mari tér között; 4-6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között; a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd budai hídfőjénél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg – részletezték.

Szeptember 4-én, hétfőn 0.00 órától hajnali 4 óráig a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán 6-os jelzéssel pótlóbuszok járnak.

A vágányzár ideje alatt közlekedő pótlóbuszok a közúton járnak, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg – tudatta a BKK, hozzáfűzve, a pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

Kitértek arra is, hogy

a 931-es autóbusz péntekről szombatra, szombatról vasárnapra és vasárnapról hétfőre virradóra is Pest felé a Margit híd budai hídfőjénél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

A Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös (szentendrei) HÉV-en utazók a belvárost a 2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és 41-es villamos a 2-es metróra átszállással.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még