Baleset

Összeütközött két utasszállító repülőgép

Dömötör Csaba a migránskvótáról: Nem hagyhatjuk, hogy ezt a tervet ránk erőszakolják

A brüsszeli politika a legrosszabb arcát mutatta meg akkor, amikor a belügyi tanácsülésen megszavazták a bevándorlók elosztásának a korábbiaknál is súlyosabb verzióját – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba súlyosbító körülménynek nevezte, hogy a korábbi betelepítési kvóta tervéhez képest az új verzió szerint, ha egy tagország nem hajlandó befogadni a migránsokat, akkor bevándorlónként mintegy nyolcmillió forintnak megfelelő összeget kellene fizetnie. Ezt hozzájárulásnak nevezik, de valójában egy sok milliós nagyságrendű büntetés – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Előírnák, hogy az egyes tagországoknak mekkora kapacitással kell rendelkezniük a menekültügyi eljárásokhoz, és Magyarországon lenne az összes ilyen eljárás huszonnyolc százaléka, a legtöbb ilyen eljárást nem Görögországba, nem Olaszországba, hanem hozzánk telepítenék – fogalmazott a politikus.

 

Kapcsolódó tartalom

„Ami a héten történt, az a brüsszeli politika legrosszabb arca, hiszen a fejünk fölött hoznak döntéseket a jövőnk kárára, kifacsarva a kezünkből azt a jogot, hogy eldöntsük, kivel élünk együtt”

– mondta, hozzátéve, hogy a magyar kormány ezt természetesen nem támogatja.

Kapcsolódó tartalom

„Lesznek még tárgyalások, készen állunk a vitákra, nem hagyhatjuk, hogy ezt a tervet ránk erőszakolják”

– jelentette ki Dömötör Csaba.

Kiemelt kép forrása: MTI/Sóki Tamás

Ajánljuk még