Időjárás

A viharos szél miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat négy vármegyére

Már nyolc vármegyére adott ki másodfokú riasztást a viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat

Erős széllökések veszélye miatt már nyolc megyére adott ki másodfokú (narancs) riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott riasztás szerint Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Vas, Zala és Fejér vármegyék után hétfő délután Komárom-Esztergom és Tolna vármegyékre is kiadta a másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat. Ezekben a vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

Az M1 tudósítója élőben jelentkezett a Kékestetőről:

A meteorológiai szolgálat hétfőre kiadott figyelmeztetése szerint hétfőn napközben egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun vármegye térségében, majd késő délutántól már északkeleten, a Zempléni-hegységben, a Bodrogközben, a Nyírségben és a Hajdúságban viharos, általában 70-90 kilométer/órát, de időnként akár 90 kilométer/órát meghaladó, egy-egy helyen a 100 kilométer/órát is elérő, erősen viharos széllökésekre kell számítani.

Kapcsolódó tartalom

Az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, amely kedd estétől fokozatosan veszít erejéből.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még