Fontos

Európa vége – Egymilliárd migránssal tervez Brüsszel szövetségese

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Michael Schumacher szülőházát is ledózerolhatja egy energetikai nagyvállalat

| Szerző: hirado.hu
A hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumachernek a nyugat-németországi Kerpen-Manheimben található szülőháza is áldozatul eshet az RWE energetikai nagyvállalat szénkitermelés miatti településrombolásának.

A nyugat-németországi Essenben székelő RWE AG energetikai multinacionális vállalat, amelynek fő profiljába az áramtermelés és -kereskedelem tartozik Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában, 1951 óta 51 települést rombolt le Németországban. A cég így kívánja bővíteni szénkitermelési kapacitásait.

Az RWE 2045-ig további kilenc település lebontását tervezik, a Blikk cikke szerint 2024-ben sorra kerülhet Kerpen-Manheim is.

Az észak-rajna–vesztfáliai kistelepülés leginkább arról ismert, hogy itt született és nőtt fel a hétszeres Forma–1-es világbajnok, Michael Schumacher és öccse, Ralf Schumacher is. A Schumacher család egykori háza mellett még megvan az a gokartpálya, ahol a két sportoló fiatalon az első köreit tette meg a versenyautó volánja mögött.

A kerpeni községházán fogadott egymásnak örök hűséget 1995-ben Michael Schumacher és felesége, Corinna, és a falu temetőjében nyugszik az F1-es fivérek édesanyja, Elisabeth. Az elhunytak maradványait nem tervezik exhumálni, ahogy a többi, rombolásnak áldozatul esett településen sem tették meg.

A tervek szerint tehát a települést jövőre Schumacher-házastul, községházastul, temetőstül lerombolják.

Ajánljuk még