logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A liberális portáloknak nem erényük a hitelesség – Képesek meggörbíteni a „teret”

A téridő meggörbülése nem más, mint a gravitáció. Ahhoz viszont tömeg kell, és a tömeg görbíti meg a teret.

A magyar baloldali-liberális média tömege is képes a téridő, azaz a valóság meggörbítésére, ha “vérszagot” érez, ha gyűlöl valakit, ha hazugságon kapják rajta, vagy ha slendrián volt, pontatlan, és valójában nem is érdekelte a valóság.

Nos, ez történt a hétvégén az MTVA és Kárász Róbert esetében is.

 1. A balliberális portálok – a teljesség igénye nélkül – Blikk, 444.hu, 24.hu, Népszava, Szeretlek Magyaraország, Média1, Index, rtl.hu stb. rávetették magukat egy “félinformációra”, mondhatni pletykára, és azonnal megcáfolhatatlan hírt fabrikáltak abból, hogy az MTVA kreatív vezetőként alkalmazza Kárász Róbertet egy olyan beosztásban, amely még nincs. (A tér első görbítése.) Természetesen ezt “több, egymástól független forrás is megerősítette”. (A tér második görbítése.)
 2. Miért görbítettek?
  1. Mert ki nem állhatják az MTVA-t.
  2. Mert ki nem állhatják Kárász Róbertet.
  3. Mert amit ők mondanak, az bizony úgy van. Akár görbén is.
  4. Mert slendriánok, pontatlanok és lusták voltak, hogy alaposan tájékozódjanak.
  5. És végül mert nem is érdekelte őket a valóság. Hiszen ők a tömeg – mindig is azok voltak –, amelyhez úgyis hozzá görbítik majd a teret.
 3. Mi történt ezután?
  Az MTVA helyreigazítást kért minden felülettől, ahol a görbült valóság megjelent, ugyanis a törvény értelmében minden felület felelős a nála megjelentekért, függetlenül attól, hogy mi a forrás.
  Ám a felületek – tisztelet a kevés kivételnek – inkább téridő görbítésbe kezdtek, csakhogy ne kelljen elnézést kérniük az MTVA-tól és Kárász Róberttől.
  Hogy is nézne az ki?
  Hogy ők görbítettek?
  No, nem. Az nem lehet.

Meg miért is, amikor elég meggörbíteniük a teret?

 1. A harmadik görbítés akkor következett, amikor a “zászlóshajó” Blikk megírta, hogy zavaros a helyzet Kárász körül. Persze egymástól független forrásokra hivatkozva, “eldobva magától a forró krumplit” inkább a Média1-re hárítva némi felelősséget. (Negyedik görbítés. Ezek már egymás közt is görbítenek.)

No, akkor most következzen a valóság.

Az MTVA nem alkalmazza Kárász Róbertet, mert az MTVA egy műsorkészítő alap a törvény szerint, nem pedig médiaszolgáltató. Vagyis gyártja azokat a műsorokat, amelyeket tőle, vagyis az MTVA-tól a médiaszolgáltató Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendel. Mert a Duna nZrt. a törvény szerinti médiaszolgáltató.

Tudjuk, bonyolult, de legalább 10 éve ez a rendszer, az Európai Unió által elfogadott rendszer, így lett volna idő és lehetőség, azaz tér és idő arra, hogy a balliberális világ is tisztában legyen a valósággal. (Görbítés nélkül.)

A valóság az, hogy 2023. január 1-től a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul. A korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat. Az egyik a tartalomszolgáltatási igazgató, akinek feladata a műsorok – évi kb. 3 millió perc – megrendelése és elfogadása lesz.

Ezt a feladatot Tóth István Zoltán látja majd el.

A másik a tartalmak fejlesztésével foglalkozik, hogy új műsorfolyamok kidolgozására kerüljön sor a közszolgálati felületeken. Egy kis létszámú kreatív stáb jön létre, amely egyes projekteknél kiegészül majd külsős szakemberekkel.

Ennek a stábnak lesz a vezetője Kárász Róbert.

Mindebből világosan látszik, hogy nem az MTVA alkalmaz, és az is, hogy a téridő görbítésére semmi szükség nincs, ha a balliberális világban nemcsak gyűlölködni, hanem hitelesen tájékoztatni szeretnének.

És fölösleges azon erőlködni, hogy mindezt miért nem írtuk le előbb?

Jó okunk volt erre.

 1. Tíz év gyűlölködése és hazudozása nem teszi könnyűvé a kommunikációt azokkal, akiket amúgy nem érdekli a valóság.
 2. Így legalább bemutathattuk a magyar balliberális média működési elvét, a valóság görbítését.

Mondhatnánk úgy is: „Így hazudtok Ti!”

Budapest, 2022. december 12. (De tényleg!)

 

Ajánljuk még