logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Üldözés a 4-es főúton: Árokban kötött ki az illegális migránsokkal teli kisbusz

Migránsokat szállító furgont üldöztek a rendőrök a 4-es főúton Cegléd és Üllő között vasárnap kora délután. A 49 éves sofőr – vagyis a feltételezett embercsempész – nem állt meg a rendőröknek, nem sokkal később azonban egy körforgalomnál az árokba hajtott. A kisbusz rakterében húsz illegális bevándorlót találtak, többségük súlyosan megsérült a balesetben – számolt be az M1 Híradója.

Az Üllő mellett árokba hajtott fehér kisbusz rakterében mintegy húsz illegális migráns tartózkodott – számolt be az MTVA tudósítója a helyszínről.

A rendőrök a 12 óra után szerették volna megállítani Cegléden a fehér furgont, mivel az a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedett. A sofőr azonban nem állt meg az intézkedő rendőröknek, így azok üldözőbe vették.

Pár kilométer menekülés után, Pilisnél azonban a kisbusz vezetője elevesztette az irányítást a jármű felett, amikor a padkára hajtott.

A rendőrök ekkor ismét megpróbálták megállítani a furgont, de a sofőr megint a gázra lépett, és az egyik rendőrautónak csapódott – a rendőrök nem sérültek meg.

Kapcsolódó tartalom

Ekkor folytatódott a hajtóvadászat, az üldözés Üllő határában ért véget, amikor a sofőr egy körforgalom közelében az árokba hajtott.

A balesetnek sok sérültje van: a furgon rakterében összezsúfolódott 20 migráns közülük öten könnyebb, a többiek viszont súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az illegális határsértők szír, afgán és pakisztáni származásúaknak vallották magukat. A helyszínen a mentés helikopterekkel zajlik.

Az M1 Híradó információi szerint az embercsempész egy 49 éves budapesti lakos, akit a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezett.

Kapcsolódó tartalom

Címlapfotó forrása: MTVA

Ajánljuk még