logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A tálibok megállapodást írtak alá az Egyesült Arab Emírségekkel több afgán repülőtér üzemeltetéséről

Az Afganisztánban hatalomra került radikális tálib mozgalom képviselői megállapodást írtak alá az Egyesült Arab Emírségekkel arról, hogy együttműködnek az ország négy repülőtere, köztük a fővárosi reptér irányításában - számolt be a Bahtar helyi hivatalos hírügynökség kedden.

A megállapodást Abdul Gáni Baradar afgán miniszterelnök-helyettes írta alá az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatását követően. A dokumentum szerint a felek megállapodtak a kabuli, a kandahári, a heráti és a mazari-sarifi repülőterek üzemeltetésének feltételeiről.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter február elején azt mondta, hogy Doha és Ankara elvi megállapodást kötött a tálibokkal négy afgán repülőtér üzemeltetéséről.

A török külügyminisztérium szintén megerősítette a TASZSZ orosz hírügynökségnek, hogy a felek megállapodtak a kabuli repülőtér területének közös őrzésében, de még folytatják a tárgyalásokat számos kapcsolódó kérdésben. A pénzügyi és jogi kérdések megoldatlanok maradtak. A Katar és Törökország által a tálibokkal folytatott tárgyalások áprilisban megrekedtek.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még