logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma 76 éves Koncz Zsuzsa, az 1962-es Ki mit tud? felfedezettje

| Szerző: hirado.hu
A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésznő szenzációs formában van. Mindössze 15 éves volt, amikor Gergely Ági osztálytársával elindult az 1962-es tehetségkutatón. Koncz Zsuzsán egyáltalán nem fog az idő. Hatvan éve van a pályán.
Koncz Zsuzsa (Fotó: MTI/Biró István)

Koncz Zsuzsa 1946. március 7-én egy kis faluban, a Heves megyei Pélyen született. Mindenki muzikális volt a családjában, édesanyja éjjel-nappal énekelgetett otthon. Ezt a szokást átvette, az iskolai szünetekben angolul fakadt dalra osztálytársainak, a családját pedig operarészletekkel szórakoztatta.

Imádta a színházat és a verseket, mégsem készült soha színészi pályára, a kezdetektől világos volt, hogy énekesnőnek született. 1949-ben a családjával Füzesabonyba költöztek, és még gyerekként került Budapestre. A művésznő eredetileg jogásznak készült – olvasható a Femina cikkében.

Koncz Zsuzsa pályafutása gimnáziumi osztálytársnőjével, Gergely Ágival indult. 15 esztendősek voltak, amikor feltűntek a Ki mit tud? tehetségkutatóján. A Gézengúz című dalt adták elő akkora sikerrel, hogy egészen a tehetségkutató második helyéig meneteltek.

Akkor nem fordult meg a fejében, hogy ez elindíthatja a karrierjét a színpadon. Öt évvel később főszerepet kapott Banovich Tamás Ezek a fiatalok című filmjében, ez volt az első olyan alkotás hazánkban, ami kifejezetten a korszak fiatal generációjának szólt. A szereplés után nem volt megállás, a 70-es évekre a legnépszerűbb előadók közt tartották számon, és sorra jelentek meg a lemezei.

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Körülrajongott sztár lett, akire rengeteg lány példaképként tekintett. Védjegyének számító, derékig érő, fekete hajára sokan irigykedtek, ezért meglepő, hogy sokáig nem volt megelégedve a külsejével.

Ezt meg amazt másmilyennek szerettem volna látni magamon, mint amilyen valójában, de gondolom, ezzel a nők többsége így van. A barna szeretne kék szemű, szőke hajú lenni, a vékony kicsit teltebb, a kicsit teltebb meg karcsúbb

– nyilatkozta az énekesnő korábban a Nők Lapjának.

2020-ban a karantén alatt egy új lemezt is felvett, a Szabadnak születtél elnevezésű korongon állandó szerzőtársaival, köztük Bródy Jánossal dolgozott együtt. A 76 esztendős Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésznőt immár hatvan éve imádja a közönség. Fitt, fiatalos és tele van energiával.

Ajánljuk még