logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nemes Nagy Ágnes és Illyés Gyula verseivel lehet jelentkezni az idei Versünnepre

| Szerző: hirado.hu
Megkezdődött a jelentkezési időszak a Versünnep 2022-re. A 2005 óta megrendezésre kerülő esemény idén még nagyobb nyereményekkel várja a profi és amatőr előadókat, akiknek az előadását egy különleges szakmai zsűri értékeli és segíti a fejlődésüket. A versenyzők 2022-ben két költő, Nemes Nagy Ágnes és Illyés Gyula műveiből választhatnak. Idén négy kategóriát hirdetett meg a Versünnep Alapítvány. A fővárosból, vidékről, és az országhatáron túlról is várják a jelentkezőket.

.

600.000 forintos fődíjjal várják a jelentkezőket.

  • Vers- és prózamondás
  • Énekelt vers, versmegzenésítés
  • Képző- és/vagy filmművészeti alkotás
  • Táncművészeti alkotás

A Versünnep Alapítvány elnöke, Kolti Helga szerint a pandémia miatt még inkább szükség van arra, hogy a profi előadók kiemelkedő teljesítményeit megbecsüljék, és az ifjú vagy eddig ismeretlen tehetségeket megismerhesse a szakma és a közönség.

„Az elmúlt évekhez képest megdupláztuk a fődíj mértékét: idén 600.000 forinttal jutalmazzuk a professzionális előadók versenyében legjobbnak ítélt produkciót. Azért tartottuk fontosnak a kiemelt díjazást, mert az elmúlt két év ínséges időszaka után minden művész a saját bőrén érezhette a veszteségeket. A kitartást és az elköteleződést elismerjük, mint ahogyan az alapítványunknak nyújtott pályázati támogatások is elismerik a mi munkánkat, és megteremtik számunkra az anyagi mozgásteret. Kiemelt célunk, hogy az erkölcsi megbecsülés mellett anyagilag is tudjunk segíteni, hiszen a pandémia miatt sok bevételtől, fellépési lehetőségtől estek el a művészek. Ugyanez igaz az amatőr jelentkezőkre is, akiket szintén értékes nyereményekkel és a szakmai fejlődés lehetőségeivel igyekszünk támogatni. Ugyanakkor a résztvevőkön túl a közönség, a szakmai közreműködők is minden alkalommal páratlan élményekkel gazdagodnak. Ezért is szoktam hangsúlyozni, hogy a Versünnepnek csak nyertesek vannak”– mesélte Kolti Helga, aki szerint kézenfekvő volt, hogy az idén is olyan életművekre hívják fel a figyelmet, amelyekben örökérvényű tartalmakkal azonosulhatnak és erőt meríthetnek az arra nyitott „keresők”. Így esett választásunk a születésének századik évfordulóját ünneplő Nemes Nagy Ágnesre és születésének százhuszadik évfordulóját ünneplő Illyés Gyulára.

A korábban meghirdetett január 31-i dátum helyett a jelentkezéseket március 20. éjfélig várják a Versünnep Alapítvány hivatalos oldalán található űrlap kitöltésével.

Jelentkezni itt lehet a Versünnep 2022-re.

Ajánljuk még