×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Elemző: Márki-Zay Péter alternatív valóságot épít a baloldallal

 

Márki-Zay Péter azon ellenzéki politikusok sorát erősíti, akik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok és Brüsszel támogatását elfogadva kénytelenek követni ezeknek a köröknek az utasításait, és még ha létezne is a szándék arra, hogy elutasítsák például a kötelező kvótát, nem tehetik meg úgy, ahogyan azt Orbán Viktor és kormánya megtette – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég elemzője az M1 Ma reggel című adásában.


Márki-Zay Péter a közelmúltban kijelentette: 400 óriásplakáton fogja hirdetni, hogy Soros György nem telepített be migránsokat Magyarországra. Nem ez volt az első alkalom, hogy a baloldal kormányfőjelöltje védelmébe vette az amerikai milliárdost, hiszen Márki-Zay az október 23-i ünnepi beszédében is kifejtette, hogy Sorosról még egyetlen migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani.

Ezzel kapcsolatban ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég elemzője azt mondta:

A Soros szerepét bagatellizáló, illetve a milliárdost védelmező szólamok hátterében áll egyebek között az a szóbeszéd, miszerint külföldi pénzek szivároghatnak be az ellenzéki kampányba, és miután ezt a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény 1989 óta tiltja, nemzetbiztonsági okokból is érdemes résen lenni.

Az elemző szerint Márki-Zay az összeesküvés-elméletek mélységeibe merül el ezekkel a kijelentéseivel, ami arra utal, hogy a hazai baloldal egy alternatív valóság kiépítésére törekszik a 2022-es országgyűlési választás előtt. Ennek az egyik oszlopa jelenleg az a hazug állítás, hogy Soros nem hozható összefüggésbe a migránsok betelepítésével.

Jóllehet, ma már nem szorul magyarázatra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok, illetve annak eszmerendszere a határok és a nemzetek eltörlésének és egy kevert népesség kialakulásának a szándékára épül, elsősorban Amerikában és Európában

– emlékeztetett az elemző.

Mint mondta, emellett lényeges, hogy Németországban már a szociális háló szétfeszítésével fenyeget a különböző mondvacsinált juttatások százainak osztogatása a harmadik világbeli országokból származó több millió migráns körében, a német adófizetők pénzéből. Valójában így valósult meg az Európai Unióban az, amit a köznyelv Soros-tervnek nevezett. A kérdés csak az, hogy meddig tűrik ezt a politikát az uniós polgárok.

Meggyőződésem, hogy számos nyugat-európai politikus az akarata ellenére, ám végül a brüsszeli elitnek megfelelve és szándéka szerint döntött az uniós lakosság érdekeivel szembemenő kérdésekben, a migrációs politika mellett például energiapolitika terén is

– mutatott rá az elemző, hangsúlyozva, hogy szerinte

Márki-Zay azon politikusok sorát erősíti, akik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok és Brüsszel támogatását elfogadva kénytelenek lesznek elfogadni ezeknek a köröknek az utasításait, és még ha létezne is a szándék arra, hogy elutasítsák a kötelező kvótát, nem tehetik meg úgy, ahogyan azt Orbán Viktor és kormánya megtette.