logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

LMBTQ-propaganda: a gyermekeknek a transzneműségről indít sorozatot a francia köztelevízió

LMBTQ-propaganda: a transzneműségről indít sorozatot gyerekeknek a francia köztelevízió, Skóciában pedig már szülői beleegyezés nélkül is nemet válthatnak a gyerekek – az ilyen és ehhez hasonló hírekre hívja fel a figyelmet az Alapjogokért Központ.

Nyugaton már a férfiak is szülhetnek, az Európai Unió erről már egy határozatot is elfogadott. Ennek következtében egy vajúdáson frissen átesett férfit is ábrázoltak már egy szülészettel foglalkozó magazin címlapján. Skóciában a négyéves gyermekeket már fel lehet világosítani a nemváltásról, Észak-Írországban pedig akár a hároméves gyermekeket is – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint azonban a gyerekek még ebben a korban nem tudják a különbséget a férfiak és a nők között megállapítani. Tehát ilyenkor még csak kibontakozóban van az is, hogy saját magukat felismerjék, hogy „a teremtett nemünk szerint milyen feladatunk van a világban”.

A szakértő szerint a skóciai esetben az a legsúlyosabb, hogy ha az iskolában észreveszik a tanárok, hogy egy gyermek az ellenkező nemhez tartozó nevet szeretne használni vagy úgy öltözködni, akkor nem is kell szólniuk a szülőknek.

A szülőknek az a joga, hogy a gyermeküket úgy neveljék, ahogy azt a vallási meggyőződésük, világnézetük szerint szeretnék, abba az oktatás, illetve néhány esetben néhány túlbuzgó pedagógus bele is szólhat

– mondta Párkányi Eszter, majd kiemelte, hogy az ilyen hírekre szeretné felhívni a figyelmet az Alapjogokért Központ.

Az elemző emlékeztetett arra is, hogy az Egyesült Államokban már gyakori a transz mosdók, öltözők használata az iskolákban. Ezzel kapcsolatban pedig nem egy olyan eset ismert, amikor ezt a „transz-inkluzív” szabályozást kihasználva fiatal fiúk lányokat erőszakoltak meg a mosdókban.

Felhívta a figyelmet arra, hogy véleménye szerint ennek a túlzott toleranciának és befogadásnak rengeteg hátulütője van.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még