×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Megszólalt az anya, akinek fiát azért függesztették fel, mert azt mondta, hogy csak két gender létezik

 

Megszólalt annak a New Hampshire-i tinédzsernek az anyja és ügyvédje, aki beperelte régi iskoláját, mivel annak vezetősége felfüggesztette egy futballmérkőzés erejéig, mert azt mondta, hogy az ő elképzelése szerint csak két gender létezik.

 

Elsőre teljesen ledöbbentem” – mondta a névtelenséget kérő anya a Fox Newsnak adott nyilatkozatában. A fia, aki az iskola futballistája, az intézmény területén kívül küldött sms-t egy osztálytársának, amiért később felfüggesztéssel büntették.

A fiam már mesélt nekem az esetről, így a felfüggesztés előtt tudtam, hogy mi történt” – tette hozzá a Rockingham megyében élő szülő. „Amikor megláttam az sms-eket, egyetértettem a fiammal. Ő csak egy véleményt fogalmazott meg. Megvédtem őt telefonon az igazgatóhelyettes előtt, és azt mondtam: joga van a véleményéhez.

A diák és édesanyja november 4-én beperelte az Exeter középiskolát és Mary Dovholuk igazgatóhelyettest, azt állítva, hogy az intézmény megsértette a tinédzser szólásszabadsághoz való alkotmányos jogát.

Mint kiderült, az iskolának van egy írásos szabályzata a „transznemű és gendernonkonform tanulókról”, amely szerint joguk van ahhoz, hogy biológiai nemüktől függetlenül az általuk preferált néven és névmással szólítsák őket.

A kereset szerint az osztálytársak választott nemi identitásának – beleértve a nem bináris és az agender nemeket is – szándékos megtagadása az irányelv megsértése.

Ez az eset megmutatja, hogy az iskolák azt gondolják, hogy nemcsak az a feladatuk, hogy beleneveljék az általuk helyesnek vélt ideológiai meggyőződéseket a diákokba, hanem az is, hogy ezeket a meggyőződéseket kikényszerítsék

– mondta a család ügyvédje, Ian Huyett a Fox Newsnak. „Szerencsére erre nincs alkotmányos lehetőségük, és fontos, hogy erre emlékeztessük is őket” – hangsúlyozta.

A középiskolai amerikai futball játékos, akit a perben M. P.-ként említenek, a kereset szerint azt mondta, hogy álláspontja összhangban van katolikus hitével, amelyhez minden joga megvan.

A címlapfotó illusztráció.