logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Enyhítette az MLSZ-re kiszabott büntetését az UEFA

| Szerző: hirado.hu
Mérsékelte a Magyar Labdarúgó Szövetségre kiszabott büntetését az UEFA, a FIFA azonban második fokon helyben hagyta korábbi döntését.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága nemrég a magyar válogatott mindhárom Európa-bajnoki mérkőzése kapcsán fegyelmi eljárást indított a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) szemben. A vizsgált diszkriminatív magatartás miatt az UEFA a következőket rendelte el elsőfokon:

  • 3 soron következő, hivatalos UEFA versenysorozatban tartott hazai mérkőzésen zárt kaput rendel el, melyből a 3. mérkőzésre vonatkozó korlátozást 2 évre felfüggeszti;
  • elrendeli a zárt kapus mérkőzéseken az “EqualGame” logó kihelyezését;
  • 100.000 euró pénzbüntetést szab ki a szövetségre.

Az MLSZ – a rasszizmus elleni elkötelezettségének hangsúlyozása mellett – fellebbezett a döntés ellen, mivel meggyőződésük szerint a találkozókon jellemzően a 60 ezer néző sportszerű szurkolása volt tapasztalható. Ennek hitelt érdemlő bizonyítására részletes indoklást nyújtott be a magyar szövetség az UEFA döntéshozóihoz.

A beadvány figyelembevételével az UEFA másodfokon szerdán mérsékelte a büntetést:

három helyett két UEFA versenysorozatban rendezett hazai mérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszanunk – de a másodikat két évre felfüggesztette az európai szövetség

számolt be róla hivatalos oldalán az MLSZ.

Marco Rossi csapata következő UEFA által szervezett tétmérkőzéseit júniusban és szeptemberben fogja játszani a Nemzetek Ligája A-ligájában, így a kiszabott zártkapus büntetést is ekkor fogja letölteni. A Nemzetek Ligája sorsolása 2021. december 16-án lesz.

Az MLSZ arról is beszámolt, hogy szintén nyilvánosságra került a FIFA döntése a magyar-angol vb-selejtező mérkőzés kapcsán beadott fellebbezésre. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elsőfokon a pénzbírság mellett két mérkőzés zárt kapuk melletti megrendezését rendelte el, és a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. Szerdán a FIFA másodfokon is megerősítette döntését, az MLSZ kéri a részletes indoklást.

Címlapfotó: MTI/Kovács Tamás

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még