logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Svéd család menekült Magyarországra a migránsok miatt

A népesség növekszik, de egyre kevesebb a svéd. Gyökeresen átalakítja a tömeges migráció a svéd társadalmat – derül ki a statisztikákból. A tízmilliós országba tíz év alatt több mint 400 ezren érkeztek, Malmö több kerületében már a bevándorló hátterű lakosok vannak többségben, és drámaian romlanak a bűnözési statisztikák is. A Svéd Bűnmegelőzési Tanács adatai szerint 2019-ben már Svédországban történt a legtöbb lövöldözéses haláleset, 2020-ban rekordot döntött az emberölések száma, amit a svéd őslakosság egyre nehezebben visel. Britta Kjellin például jobb híján kivándorolt Svédországból, és Magyarországra költözött – hangzott el a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
A teljes adás itt hallgatható vissza.

A svéd család Közép-Svédországból költözött Magyarországra még 2018-ban a gyermekeik biztonsága érdekében. Ez a Svédország már nem az, amiben felnőttek. A költözésen már 5-6 éve gondolkodtak, mivel munkájuk révén olyan dolgokkal is találkoztak, amit a svéd média nem mutatott be. A házaspár ügyvédként dolgozik, két gyermekük van. Egyikük 20 éves, a másik 10.

A 20 éves fiatalember már dolgozik és elmondása szerint nagyon jól érzi magát hazánkban. Szerinte sokkal nagyobb biztonságban vannak itt, mint Svédországban. Elmondta, hogy nem a belvárosban élt, de nem is rossz környéken, inkább egy jó környék legszélén. Egy ismerősét megölték, nem kegyelmeznek sem gyereknek, sem idősnek, veszélyes ott élni. A svéd média egyáltalán nem számol be a bűnözés növekedéséről, sokszor már a rendőrök sem mennek ki ha bejelentést kapnak. Felfegyverzett bűnözők uralnak egész városrészeket.

A bevándorlást Britta katasztrofálisnak tartja, emiatt élnek hazánkban. Elmondta, hogy a svéd iskolákban már a svédek vannak kisebbségben és ellentétben az ottani helyzettel, itt nyugodtan sétálhat éjszaka Budapest utcáin. Fiát már az iskolában piszkálták is azért, mert svéd. Az integráció egy kudarc és nem a svédek integrálják a migránsokat, hanem fordítva. Elmondta, hogy aki kritizálni meri a svéd migrációs politikát, azt azonnal rasszistának bélyegzik.

A címlapfotó illusztráció: eritreai menedékkérők érkeznek Olaszországból a svédországi Lulea repülőterére 2015. október 9-én. (Fotó: MTI/EPA/Robert Nyholm)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még