logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem javul, inkább romlik a helyzet a svédországi Linköpingben

| Szerző: hirado.hu
Most egy, a város központjában található étteremben lövöldöztek.

Szemtanúk riasztották a rendőrséget vasárnapra virradó éjszaka egy Linköpingben található kocsmához – írja az SVT. Az esetet emberölési kísérletként vizsgálják. Angelica Israelsson-Silfver, a keleti régió rendőrségének szóvivője azt mondta, „úgy tűnik, hogy az elkövetőt teljesen hidegen hagyta, hogy rengetegen tartózkodtak odabent”.

A kocsmában golyó ütötte lyukakat találtak, és a rendőrség gyilkossági kísérlet vagy emberölés miatt nyomoz az ügyben, azonban Mikael Ehne, a rendőrség illetékes tisztje úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nincsenek gyanúsítottak vagy letartóztatottak.

A lövöldözésben senki sem sérült meg, és egyelőre nem világos, hogy az incidensnek van-e köze a korábbi linköpingi lövöldözésekhez.

Niklas Borg, a linköpingi városi tanács elnöke szerint rövidtávon csak a rendőrség tud véget vetni a lövöldözéseknek, de hangsúlyozta, hogy a linköpingi rendőrök a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és eszközökkel a lehető legtöbbet megteszik.

Úgy véli azonban, hogy „több rendőrre van szükségünk Linköpingben, és olyan erőfeszítésekre, amelyek közvetlenül a bűnbandákat érintik”. Borg szerint az különösen aggasztó, hogy a legutóbbi eset egy olyan nyilvános helyen történt, ahol sokan szórakoztak.

Svédországban 2018 óta legalább 170 halálos áldozattal járó lövöldözés történt, minden tizedik a Stockholm északnyugati részén fekvő Järvában. Ahogyan az SVT Nyheter fogalmaz, a lelőtt fiatalemberek közül többek szülei migráns hátterűek, svéd–szomáliai származásúak.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még