logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Betiltották a tapsolást egy iskolában

| Szerző: hirado.hu
Heves viták alakultak ki egy coloradói iskolatanács ülésén, miután a szülők és a tanárok összekülönböztek a kritikus fajelméletet is tartalmazó tanterv miatt. A vita közben az iskolatanács elnöke az ülésen résztvevők számára megtiltotta a tapsolást. Elmondása szerint ugyanis sok embert érzékenyen érinthet és sérthet a hangos taps, ezért hogy biztonságos környezetet (safe space) teremtsenek számukra, muszáj volt meghozni ezt a döntést.

 

A vita azért alakult ki az iskolai ülésen, mert a diákok szülei nem voltak megelégedve a tanrenddel, sokan közülük ugyanis kifogásolhatónak találták, hogy gyerekeiket a kritikus fajelmélet szerinti gondolkodásra tanítják.

Az ülés közben néhány megszólalást ováció kísért, amire az elnök a tapsolás betiltásával reagált.

Az iskolatanács elnöke az ülésen résztvevőknek kifejtette, hogy sok embert érzékenyen érinthet és sérthet a hangos taps, ezért számukra biztonságos környezetet (safe space) akarnak teremteni, ezért kellett meghozniuk ezt a döntést.

A jobboldal definíciója szerint

„a kritikai fajelmélet marxista jellegű ideológia, amely faji és színalapú identitáscsoportok prizmáján keresztül tekint a társadalomra, ahol a kisebbségek az elnyomottak, míg a fehér emberek az elnyomók. A CRT azt tanítja, hogy a fehér emberek eredendően és helyrehozhatatlanul rasszisták, és hasznot húznak a különböző rendszerszinten rasszista hatalmi struktúrákból”

– fogalmaz a Breitbart.

Más definíció a kritikai fajelméletet olyan eszmeáramlatnak nevezi, amely szerint a nyugati társadalmakat a fehér faji felsőbbrendűség elve uralja, s emiatt sok kulturális hagyományt és intézményt át kell alakítani vagy fel kell számolni.

Mint korábban megírtuk, a Fox News 2500 virginiai szavazó megkérdezésével végzett felmérése szerint a vesztes demokrata kormányzójelölt által az iskolai oktatásba is beépíteni szándékozott „kritikus fajelmélet” (CRT) kérdése mozgatta meg leginkább a virginiai szavazókat.

A hagyományosan demokrata erődnek számító államban a Black Lives Matter-mozgalom által is reprezentált faji teória propagálása a republikánus kormányzójelölt malmára hajtotta vizet és tanulságai a demokraták szerint is túlmutatnak majd Virginia határain.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még