logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Superman biszexuálissá változtatását merte kifogásolni, most a kirúgását követelik

| Szerző: hirado.hu
„Ma én vagyok a célkeresztben. Holnap te leszel az” – komoly vihart kavart Sophia Nelson amerikai újságíró Twitter-bejegyzése, amelyben Superman karakterének biszexuálissá változtatását merte kifogásolni. Azóta egyre többen követelik az újságíró kirúgását, a bejegyzését pedig kénytelen volt törölni.

Az amerikai egyesült államokbeli Christopher Newport Egyetem (CNU) október elején még fogadta Sophia Nelson díjnyertes újságírót, mint ösztöndíjas vendéget. Most azonban a diákok és a tanárok az újságíró kirúgását követelik az egyetem vezetésétől, miután a Twitteren kritikával illette a DC Comics azon döntését, hogy biszexuális figurává változtatták Superman karakterétírták a ZeroHedge hírportálon.

Nelson a Twitteren kifogásolta Superman szexualitásának megváltoztatását, és azt kérdezte, hogyan hat ez a vallásos vagy konzervatív szülőkre.

Az egyik diák, Abigail Honeycutt így fogalmazott a bejegyzés láttán: „A tweetjét olvasva kényelmetlenül éreztük magunkat, és megijedtünk egy olyan helyen, amelyet az otthonunknak kellene neveznünk”.

Nem mellesleg Sophia Nelson az eltörléskultúra (cancel culture) kapcsán is megfogalmazta álláspontját, miszerint:

„Meg kell állítani, vagy ígérem, hogy egy évtizeden belül Amerika nem lesz többé Amerika. Ez zsarnokoskodás. Ezek gonosz, undok zsarnokok. Gonoszak a szavaik, megfélemlítenek, és gyűlölet van a szívükben. És nincs mentség arra, hogy megfélemlítsenek egy másik embert, mert hibázott, elrontott valamit, rosszul beszélt, vagy azon kapták rajta, hogy egyszerűen csak ember”

– fogalmazott az amerikai újságíró.

Majd hozzátette:

„Egy hullám közeledik. A beteg és fáradt amerikaiak mozgalma. Belefáradtunk abba, hogy a hitünk, az értékeink, a szabad gondolkodásunk és a szólásszabadságunk miatt lökdösnek és terrorizálnak, törölnek, célba vesznek, zaklatnak. Ma én vagyok a célkeresztben. Holnap te leszel az.”

Újabb felmérések szerint az amerikai egyetemisták 66 százaléka gondolja úgy, hogy a szólásszabadság elfogadható formája, ha lekiabálnak egy felszólalót, ha megakadályozzák, hogy beszéljen. További 23 százalékuk úgy véli, hogy erőszakkal is meg lehet szüntetni egy beszédet. Ez nagyjából azt jelenti, hogy minden negyedik egyetemista támogatja ezt a fajta erőszakot. Egy korábbi felmérés szerint pedig a közvélemény fele nemcsak a vállalati cenzúrát, hanem a kormányzati cenzúrát is támogatja minden olyan dologgal szemben, amelyet „félretájékoztatásnak” tart.

Ahogy a ZeroHedge cikkében írták:

„A CNU campusán a legnagyobb veszélyt nem Nelson biszexualitásról vagy szuperhősökről alkotott nézetei jelentik, hanem a beszéd intoleranciájának és a cenzúrának a gonoszsága”.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még