logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A világhírű írónő kimondta, hogy „nő”, nekiestek az LMBTQ-aktivisták

| Szerző: hirado.hu
Miért nem mondhatjuk többé azt, hogy „nő”? – olvasható annak a cikknek a címe, melyet Margaret Atwood, A szolgálólány meséje szerzője osztott meg, és ami miatt magára haragította az LMBTQ-aktivistákat, és transzfóbiával vádolták meg az írónőt.

A 81 éves kanadai írónő, Margaret Atwood, A szolgálólány meséje című könyv szerzője a transzaktivisták célpontjába került. Atwood a Twitteren osztott meg egy cikket, amely szerint a gendersemleges nyelvezet használata ahhoz vezet, hogy a nők elveszítik identitásukat – számolt be a Newsweek hírportál.

A cikk további részében arra is kitértek, hogy a „nő” kifejezés egyre inkább szitokszóvá válik, azokat pedig, akik használják, egyre gyakrabban vádolják meg transzfóbiával.

Az írónő által megosztott cikk címe: Miért nem mondhatjuk többé azt, hogy „nő”? A Newsweek szerint a szerző ebben azt fejtegette, hogy egyre gyakrabban csak körbeírják, hogy nőről van szó, de nem írják le a kifejezést, amivel végső soron a női identitást semmisítik meg.

 

Atwood nem fűzött kommentárt az íráshoz, csak megosztotta, de már ez is elég nagy port kavart az érintettek körében. Atwood tweetje erős reakciókat váltott ki az interneten, és több ezer megjegyzést kapott az eredeti tweetre válaszolva. A reakciók között védik, illetve támadják is az írónőt.
A téma kapcsán a USA Today hírportál oldalán is megjelent egy cikk, melyben a szerző arról írt, hogy Atwood ezzel transzfób megnyilvánulást tett, és hogy az efféle cselekedetek aztán erőszakhoz is vezethetnek.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még