logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újra Tyson a nehézsúly királya – hatalmas KO az év meccsén

| Szerző: hirado.hu
Boksztörténelmi mérkőzést vívott egymással a Cigánykirály és a Bronz Bombázó, azaz Tyson Fury és Deontay Wilder szombat este Las Vegasban. A két nehézsúlyú világsztár epikus trilógiája egy brutális, 11. menetes kiütéssel ért véget, előtte azonban még a két bokszoló összesen négyszer került a padlóra.
(Fotó: EPA/Etienne Laurent)

A brit Tyson Fury megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét, ismét fölényes győzelmet aratva az amerikai Deontay Wilder felett helyi idő szerint szombat este a Las Vegasban tartott nehézsúlyú profi ökölvivő világbajnoki címmeccsen; a bíró a 11. menetben, egy hatalmas kiütés után szüntette be a mérkőzést.

A két öklöző most harmadszor találkozott egymással, és a meccs tétje a WBC nehézsúlyú világbajnoki öve volt, amelyet a 33 éves Fury birtokolt, miután második meccsükön, tavaly februárban technikai KO-val legyőzte az amerikait. Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult.

A „boksztrilógia” harmadik – és minden bizonnyal utolsó – felvonását nagy várakozások előzték meg, miután Wilder azzal vádolta ellenfelét, hogy második mérkőzésüket csalással tudta megnyerni.

A mostani meccs azonban ismét Fury meggyőző fölényét hozta. Wilder agresszíven, erős testütésekkel kezdte a mérkőzést, de Fury a második menetben több kemény ütést mért az ellenfelére, a harmadik végén pedig padlóra is küldte. Wilder a negyedik menetben rövid időre magára talált, Fury kétszer egymás után padlóra is került, de mindkétszer fel tudott állni.

(Fotó: EPA/Etienne Laurent)

A következő menetekben Fury teljesen „kitisztult”, kemény kombinációkkal fárasztotta ellenfelét, aki szemlátomást egyre kevésbé bírta a nyomást, többször megrogyott. Az utolsó négy menetben Wilder „nagy verést” kapott, egyre ingatagabban állt a lábán, Tyson Fury pedig folyamatos támadta. Wilder a tizedik, majd a tizenegyedik menetben is – mindkétszer a brit kemény jobbhorga után – padlót fogott, a bíró pedig beszüntette a mérkőzést.

A mostani találkozóval Tyson Fury profi karrierje harmincegyedik győzelmét aratta, és van egy döntetlene, míg Wilder mérlege 42 nyert meccs, egy döntetlen és két vereség.

(Fotó: EPA/Etienne Laurent)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még