logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Külön bejáratú, szivárványos és migránsparkolók Németországban

| Szerző: hirado.hu
A németországi Hessen tartományban, Hanau város egy mélygarázsában három parkolóhelyet építettek az LMBTQ közösség (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok) tagjai és migránsok számára. Ahogy fogalmaznak, a sokszínűség parkolóhelyeit – írta a Bild német lap.

 

A közösségi médiában is megosztottak képeket a lap által említett, nem mindennapi parkolóhelyekről.

Thomas Morlock, a mélygarázst üzemeltető Hanauer Parkhaus GmbH (HPG) felügyelőbizottsági elnöke a különleges parkolóhelyek átadásán azt mondta: „a cél az, hogy segítsenek azoknak, akik különleges védelemre szorulnak”írta a Mandíner.

Hangsúlyozta: „a parkolóhelyeket alapvetően nem azért hozták létre, hogy azokat különálló embercsoportok használják, hanem azért, hogy feltűnően színes szimbólumukkal jelezzék a parkolóközönség felé: ők a sokszínűség és a tolerancia mellett állnak”.

Azt írta: kamerák figyelik majd a szivárványos helyeket, hogy ellenőrizzék, a kijelölt parkolóhelyeket valóban bevándorló hátterű, illetve az LMBTQ-közösséghez tartozó személyek használják majd. Arra nem tértek ki, hogy utóbbit miképpen tervezik ellenőrizni.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még