×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Van, ahol ezt büntetik: saját kérésükre szegregálják a színes bőrűeket az amerikai egyetemeken

 

Egy washingtoni egyetem elkülönített lakórészt hozott létre kollégiumában kifejezetten a fekete és afroamerikai diákok számára, ezzel pedig a legújabb felsőoktatási intézmény lett, amely a színes bőrűek szegregációjára vonatkozó tervezetet fogadott el.

A Nyugat-washingtoni Egyetem az Alma Clark Glass Hall névre keresztelt kollégiumában negyedik emeletét jelölték ki a fekete sorsközösségek számára egy új lakhatási program keretein belül – számolt be róla a Fox News.

A program a fekete és afroamerikai emberek és kultúrájuk sokszínűségét fogja felfedezni, valamint ünnepelni, történelmi és kortárs kontextusban” – olvasható az egyetem honlapján, ahol az is szerepel, hogy a programban részt vevő nyugati diákok segítenek egy meleg és élénk, a társadalmi, személyes és tanulmányi sikereket támogató közösség kialakításában”.

A színes bőrű lakhatási program lakói, akik mindenféle identitást képviselnek, büszkék arra, hogy a nyílt, őszinte és néha kihívást jelentő párbeszéd biztonságos környezetének megteremtésével elősegítik az összetartozás érzését minden lakó számára” – folytatódik a közlemény az egyetem weboldalán.

Az egyetem áprilisban webináriumot tartott a témában, mondván: a szegregált lakóhely lehetőséget ad a diákoknak, hogy egy közös térben éljenek olyanokkal, akiknek közös identitásuk van, különösen, ha az egy háttérbe szorított identitás.

Emellett az egyetem vezetősége azt állítja, hogy a fekete diákszervezetek és az iskolába jelentkező fekete diákok is szorgalmazták a lakhatási programot, és azzal védték a kétségtelenül megkérdőjelezhető lépést, hogy nem egy újdonságról van szó.

A vitatott, a diákok lakhatását faji alapon szegregáló programot már néhány más főiskolán is elfogadták, többek között a Colorado Boulder Egyetemen, a Stanford Egyetemen és a Cornell Egyetemen is.