×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Gendernévmásjelvényt a raboknak? – felháborodtak a britek a börtön húzásán

 

Gendernévmásjelvények a raboknak – ezzel a „korszakalkotó” ötlettel állt elő az egyik börtön a nemzeti befogadás hete alkalmából Nagy-Britanniában, a briteket azonban nem nyűgözte le, hogy az intézmény tiszteletben tartja a szexuális bűnözők különböző igényeit a megszólításukra.

Egy magas biztonsági fokozatú brit börtön, ahol erőszaktevőket, szexuális bűnözőket és pedofilokat tartanak fogva, Twitteren közölte, hogy a nemi identitással kapcsolatos integrációs kampány részeként „gendernévmásjelvényeket” ad a raboknak – számolt be róla a Daily Mail. 

Az HMP Isle of Wight nevű intézmény akcióját a nemzeti befogadás hete részeként hirdette meg, melyet szeptember 27-től október 3-ig tartanak Nagy-Britanniában.

A frissen nyomtatott gendernévmásjelvények között vannak nem bináris lehetőségek is, valamint egy olyan, amelyen csak annyi szerepel: Kérdezz meg!

A börtön vezetése a Twitteren közölt bejegyzésében azt írta: „A nemzeti befogadási hetére készülve az egyenlőségi csapatunk elkezdte a névmásjelvények kiosztását. Mi a te névmásod?”

A posztban különböző hashtagekkel hangsúlyozták elkötelezettségüket, többek közt a „befogadás”, az „egyenlőség”, a „sokszínűség” és az „együtt a befogadásért” jelszavakat használva.

A börtön vezetőségének döntése finoman szólva sem aratott osztatlan sikert, rengetegen illették kritikával a közösségi médiában.

Az egyik felhasználó szerint „elképesztő pénzkidobás” az, amit az intézmény művel a jelvényekkel, míg mások arra hívták fel a figyelmet, hogy sokkal nagyobb gondok is vannak a börtönökben annál, hogy milyen gendernévmással szólítják a rabokat.

A börtönökben szerzett munkatapasztalataim alapján sokkal fontosabb dolog miatt kell aggódni a névmásoknál. Például az egészségügy miatt” – írta az egyik Twitter-felhasználó.

Valaki megpróbálja igazolni a munkáját. Talán meg kellene szabadulni a befogadási csapattól, és tanácsadókat kellene alkalmazni” – mutatott rá egy másik.

Tim Loughton, a brit parlamnet belügyi bizottságának elnöke elítélte a lépést, és úgy fogalmazott: a woke-vírus betört a börtönökbe is.

Ebben az országban komoly probléma, hogy a szexuális bűnözőket elítéljék, és egyáltalán rács mögé kerüljenek, így az utolsó dolog, amit támogatnunk kell, hogy tiszteletben tartsák a bűnelkövetők kérését a megszólításukra” – hangsúlyozta a Daily Telegraphnak.

A címlapfotó illusztráció.