logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Követelik az LMBTQ-közösségek az iskolákban való részvételt, az elnök azonban nem enged

| Szerző: hirado.hu
Gitanas Nauseda litván elnök az elmúlt napokban határozott és világos szavakkal utasította el a Gay Pride szervezőinek követeléseit. Kijelentette, hogy Litvániában azonos nemű párok nem fogadhatnak örökbe, és a litván iskolákban nem lesz LMBTQ-oktatás.

Az elmúlt napokban LMBTQ-szervezetek képviselői találkoztak Litvánia elnökével, és átadtak egy 14 pontból álló követeléslistát, amelyben között szerepelt a házassághoz és az örökbefogadáshoz való jog a pár nemétől függetlenül, a nemátalakító műtétek legalizálása és a nemváltást követő dokumentumcserék folyamatának egyszerűsítése, valamint – nem utolsósorban – az LMBTQ-szervezetek részvétele az iskolai felvilágosításban – olvasható a Provitaefamiglia.it-n.

Végezetül a lista felszólít arra, hogy az egészségügyi szolgáltatásokat a nemi identitás, a szexuális irányultság vagy a nemi kifejezés alapján történő megkülönböztetés nélkül nyújtsák; tiltsák be a konverziós terápiákat, és szigorú szabályozást vezessenek be a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd ellen.

Gitanas Nauseda nyilvános és határozott válasza véget vetett a vitának, elutasította az LMBTQ-szervezetek követeléseit: kijelentette, hogy Litvániában azonos nemű párok nem fogadhatnak örökbe, és a litván iskolákban nem lesz LMBTQ-oktatás.

„Ellenzem ezeket a kezdeményezéseket, és azt gondolom, nem lesznek elfogadva Litvániában. Elnökként minden erőmmel azon leszek, hogy ezek a kérések ne találjanak meghallgatásra és ne lépjenek életbe”

– mondta, és hozzátette, hogy ezek a változtatások az alkotmány módosítását is maguk után vonnák. „Van saját alkotmányunk, és ha abból akarunk idézni, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az alkotmány 38-as cikkét, amely például egyértelműen meghatározza a házasság fogalmát” – jelentette ki az elnök.


Egyre agresszívebb módon terjesztik az LMBTQ-propagandát

Korábban a hirado.hu oldalán több cikk is megjelent a témával kapcsolatban, hiszen Brüsszel az elmúlt időszakban egyértelműen megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt. Brüsszel támadására válaszul Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy

„a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk!”

Majd kiemelte: Nyugat-Európában az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba, az iskolákba, és a brüsszeli bürokraták Magyarországon is ezt akarják elérni. Azonban a magyarok elsöprő többsége elutasítja az LMBTQ-ideológiát.

Az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatása szerint még emelkedett is azoknak az aránya, akik kiállnak a természetes nemek teremtettsége mellett.

Más országokban is próbálkoznak az LMBTQ-közösségek

Spanyolországban hároméves gyerekeket fognak transzneműségről oktatni: az LMBTQ-fóbiát, a rasszizmust, a nők és férfiak közötti egyenlőtlenséget számolná fel a spanyol kormány az új oktatási törvénnyel. Jövőre teljes reformot hajtanak végre az iskolákban: például bevezetnék az érzelmi alapú matematikaoktatást, átalakítanák a szexuális felvilágosítást. Az LMBTQ-fóbia felszámolása érdekében arra oktatnak már hároméves korban is, hogy leszbikusnak, melegnek vagy transzneműnek lenni normális dolog.

Az egyesült államokbeli Ohióban bocsánatkérésre kényszerített egy templomot az LMBTQ-közösség: miután a templom meghívott előadója kritizálta, hogy a gyerekeknek pubertásblokkolókat és hormonterápiás készítményeket adnak, az LMBTQ-közösség tüntetést szervezett Cincinnati Crossroads temploma előtt.

A hírességeket sem kímélik az LMBTQ-közösségek, ugyanis robbantásos merénylettel és gyilkossággal fenyegették meg J. K. Rowlingot, a Harry Potter-könyvek szerzőjét, miután a nyilvánosság előtt szembeszegült a Nyugat-Európában agresszívan terjeszkedő genderpropagandával.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: Gitanas Nauseda, Litvánia elnöke (Fotó: EPA/Valda Kalnina)

Ajánljuk még