×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

„A baloldaliak értelmezése szerint az az igazi újságíró, aki balliberális”

 

A baloldali The Guardian munkatársa a magyar belpolitikáról írt dolgozatában a vádaskodások mellett, nemes egyszerűséggel prostituáltnak nevezte a hazai sajtó neki nem tetsző részét. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség nyilatkozatban ítélte el az újságíró véleménycikkét. Közleményük szerint Nick Cohennek baloldali újságíróként nem tűnnek fel azok az alaptalan, sértő, sőt felháborító támadások, amelyek hazánkat érik egyre többször külföldi sajtózsoldosok tollából – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.


Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője elmondta: a baloldaliak értelmezése szerint az az igazi újságíró, aki balliberális. Magyarországon is volt ilyen időszak, és láthatóan sokan visszasírják.

Ezzel szemben az igazság az, hogyha a valódi sajtószabadságot akarjuk elérni, akkor teret kell adni mindenfajta nézetnek, ideának, hogy bemutathassák véleményüket, ebben a tekintetben Magyarországon egyáltalán nincs ok panaszra.

„Egyszerűen arról van szó, hogy látjuk azt, ezek az újságírók, ezek a balliberális újságírók nem tekintenek valódi kollégaként azokra, akik másként gondolkodnak a világról” – fogalmazott az elemző.

Ezek az emberek nem is akarják megismerni Magyarországot, csak folyamatosan dobálóznak a különböző lejárató jelzőkkel. Nyugat-Európában a balliberális újságírókat rendkívül frusztrálja, hogy Magyarország a hagyományos nemzetállami értékeket testesíti meg, és ezek miatt indítanak lejárató akciókat hazánk ellen, mindezt a magyar ellenzék segítségével – véleményezte az elemző Nick Cohen cikkét.

A címlapfotó illusztráció.