logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Reagált az MLSZ a FIFA döntésére

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a honlapján közzétett reakciójában azt írta, álláspontja szerint mélységesen elítélendő azon rendbontók viselkedése, akik a több tízezres tömegtől eltérően, bizonyítottan rasszista módon nyilvánultak meg a Magyarország–Anglia vb-selejtező mérkőzésen a játékosokkal szemben, szeptember elején.

Az MLSZ számára mindenfajta diszkrimináció elfogadhatatlan” – jelezte a szövetség, amely várja a mostani döntés részletes indoklását, és annak ismeretében, indokolt esetben fellebbezni fog ellene.

A szervezet kiemeli:

a találkozó előtt a szövetség vezetése és a csapat is többször kérte a szurkolókat a mindenki által ismert UEFA- és FIFA-irányelvek figyelembevételére.

Aki tehát a Puskás Aréna lelátóin huhogott, rasszista vagy diszkriminatív módon nyilvánult meg, azzal szemben megállapítható: szándékosan okozott kárt a magyar labdarúgásnak, és ezért a legszigorúbb szankcióra számíthat” – olvasható az Mlsz.hu-n.

Az újabb két mérkőzésre vonatkozó zárt kapus döntés kapcsán a szövetség változatlanul úgy gondolja, „egy hatvanezres stadionban jó hangulatot teremtő tömeget és a minden elvárható intézkedést végrehajtó rendező szövetséget ilyen súlyosan, kollektív módon büntetni nem igazságos és kontraproduktív lépés”.

Megjegyzik, a szövetség folytatja a megkezdett folyamatot a rendbontók, illetve a nem kívánatos viselkedés távol tartása érdekében. „Ezt elősegítve az MLSZ saját gyakorlatának és a vonatkozó jogszabályok változása is szükséges, amelyek előkészítése folyamatban van” – áll a közleményben, mely szerint a korábbi mérkőzésen elkövetett vétségek azonosított szereplői ellen a szövetség feljelentést tett.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még