×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Politikailag elfogult műsorvezető a svéd állami rádiónál

 

A 36 éves, izlandi származású Margret Atladottir a közfinanszírozású állami rádió műsorvezetőjeként és producereként dolgozik.

Évek óta faji gyűlöletet terjeszt a svéd közszolgálati műsorszolgáltatónál dolgozó újságírónő. A 36 éves, izlandi származású Margret Atladottir a közfinanszírozású állami rádió műsorvezetőjeként és producereként dolgozik, és rasszizmusa mellett gyűlöletet terjeszt a Svéd Demokratákkal szemben is. Ennek ellenére a műsorszolgáltató alkalmasnak tartotta őt a feladatra.

A Samnytt svéd oldal közölt egy összeállítást a közpénzből fizetett újságíró Twitter-bejegyzéseiből.

Atladottir korábban az Aftonbladet és az LO által finanszírozott, mára megszűnt baloldali Politism weboldal munkatársa volt, jelenleg pedig a Svéd Rádió a P3 Morgonpasset és a P3 Eftermiddag című műsoraiban dolgozik.

Az újságírónő a Facebookon világosan kifejti az SD-vel és a menekültügyi aktivizmussal kapcsolatos nézeteit.

Péntek reggel a Samnytt megpróbálta telefonon megkérdezni Atladottirtól, hogy miért utál bizonyos bőrszínű férfiakat, miért kell jobban utálni a „fehér embert”. Arra is kíváncsiak lettek volna, hogyan érezné magát, ha egy munkatársa ugyanígy vélekedne például a fekete férfiakról. Amikor Atladottir meghallotta, hogy a Samnyttől hívták, letette a telefont. Keresték az újságírónő főnökét,  Caroline Lagergren felelős szerkesztőt is, eredménytelenül.

A P3 Morgonpasset műsora a figyelem középpontjába került a 2018-as választási kampány során, amikor a Svéd Demokraták vezetőjével, Jimmie Åkessonnal készítettek interjút, amelyben azonban elsődlegesen a politikus testsúlyával, valamint állítólagos szerencsejáték-függőségével foglalkoztak gúnyos hangnemben.

Az SD vezetője akkor a műsort politikailag elfogultnak, valamint „baloldali-liberális szemétnek” nevezte. Úgy fogalmazott: „Ezen megsértődtem, mert tényleg rossz volt, a közszolgálatnak egyáltalán nem ezzel kellene foglalkoznia.”