×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Malmöben egyre kevesebb a svéd

 

Jelenleg évente 5000 gyermek születik, a statisztikából az derül ki, hogy 58%-nak legalább egyik szülője nem svédországi.

Svédország harmadik legnagyobb városa rekordgyorsasággal növekszik, elsősorban a bevándorlásnak, és a migrációs hátterű lakosságánál tapasztalható születési rátának köszönhetően, írja a Samnytt internetes híroldal.

2020-ban a 350 ezer lélekszámú, dél-svédországi városnak 56%-a volt migrációs hátterű lakos, azaz vagy elsőgenerációs bevándorló, vagy legalább az egyik szülője külföldi születésű – olvasható a Magyar Nemzetben. Jelenleg évente 5000 gyermek születik, a statisztikából az derül ki, hogy 58%-nak legalább egyik szülője nem svédországi.

A lap kiemeli, hogy a bevándorlás már olyan régen tart, hogy a statisztika számos, már Svédországban született, bevándorló hátterű lakos gyermekét már teljesen svédként tart számon, holott jelentős részük szegregáltan, etnikailag és kulturálisan is zárványt alkotva nevelkednek, és önmagukat sem vallják svédnek.

A lap szerint a munkanélküliség és a segélyektől való függés a bevándorlók körében olyan magas Malmöben, hogy a város régóta csődben van. Az elmaradt adók és a kifizetett segélyek miatt a város költségvetése évente mintegy egymilliárd koronával, azaz kb. 35 milliárd forinttal csökken.

Forrás: Samnytt