×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Szinte minden bűnelkövető illegális bevándorlónak amnesztiát kínálnának a demokraták

 

Az amerikai Demokrata Párt egy olyan javaslatott szavazott le, amely megtiltja az amnesztiát azoknak az illegális bevándorlóknak, akik tíz alkalommal már alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt vezették járművüket.

Húsznál is több demokrata képviselő szavazta le a washingtoni szenátusban azt a 3,5 billió dolláros törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványt, amely megtiltaná, hogy amnesztiát adjanak azoknak az illegális bevándorlóknak, akiket tíz vagy több alkalommal ítéltek el ittas vagy bódult vezetésért.

A Fox News egyik riportjában  az indítványt benyújtó republikánus képviselő, Mike Johnson elmondta, nem érti, a demokraták miért nem tudnak az amerikaiak érdekében kompromisszumokat kötni.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy lenne-e bármilyen illegális bevándorlóknak adott amnesztia, amit a demokraták kihagynának

ebből a 3,5 billió dolláros törvénytervezetből. Beadtunk javaslatot az elítélt szexuális bűnözőkre vonatkozóan, nem fogadták el. Próbálkoztunk bűnbandák tagjaira kiterjedő módosítással, visszadobták azt is” – emelte ki.

A republikánus képviselő ezt követően gondolta, hogy az ittas vagy kábítószeres befolyásoltság alatt vezetőkre vonatkozó módosítás majd célt érhet, hiszen az ehhez kapcsolódó balesetek következtében több százezer amerikai veszti életét vagy sérül meg súlyosan. A demokraták azonban nem gondolják, hogy ennek függvényében meg kellene tiltani, hogy egy illegális bevándorlót amnesztiában részesítsenek és befogadjanak az Egyesült Államokban.

Ezt sem fogadták el, szóval újrapróbálkoztam: mi lenne, ha két vagy több ittas vagy bódult vezetést követően nem kapnának amnesztiát. Ez a módosítás sem ment át, így a következőben már tíz vagy több ilyen bűncselekményre emeltem a határt, de a szenátus összes demokrata tagja ellene szavazott” – mondta Mike Johnson.

Hozzátette, hogyha ezt sem szavazzák meg, az minden egyes amerikai számára aggasztó lehet a jövőre nézve,

„az embereknek tudniuk kell, hogy ez az amnesztiaprogram nemcsak törvénytelen és felháborító, hanem nagyon veszélyes is.

Johnson kiemelte, a demokraták „amnesztiaéhségének” nincs határa, egyszerűen el akarják törölni a törvényeket. „A déli határunk most már nyitva áll. Legalább 150 országból vándorolnak be emberek a határőrség szerint, de a demokratákat ez nem érdekli.”

A demokrata törvényhozók hétfőn tértek vissza a nyári szünetről, így a képviselőház folytatja a 3,5 billió dolláros csomag rendelkezéseinek megvitatását, bár a párton belül továbbra is megosztottak a törvényjavaslat részleteit illetően.

A címlapfotó illusztráció.