logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint érdemes Magyarországnak a jövőben komoly sporteseményekre pályáznia?

| Szerző: hirado.hu
Az elmúlt években számos világméretű sporteseményt rendeztek meg hazánkban, ebből is kiemelendő az idén részben budapesti rendezésű Labdarúgó-Európa-bajnokság és a 2017-es úszó-világbajnokság. Sportolóink mindkét eseményen remekül szerepeltek, büszkék lehetünk rájuk. Ezen felül pedig megemlítendő, hogy milyen gazdasági hatása lehet egy ilyen világmérető sportesemény megrendezésének. Kedden ezzel kapcsolatban kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük érdemes Magyarországnak a jövőben komoly sporteseményekre pályáznia? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Magyarország hosszú évtizedek óta nem rendezett olyan jelentős világeseményt, mint FINA2017 vizes vb. A minden idők legjobb vizes világbajnoksága jelzővel illetett sportesemény mindamellett, hogy Magyarországra irányította a nemzetközi figyelmet, számtalan más pozitív hatással is járt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a FINA vizes vb turisztikai hatásait vizsgálta még a versenyszámok alatt, az adatfelvételre Balatonfüreden, illetve Budapesten a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, valamint a Duna Arénában és ezek szurkolói zónáiban került sor, mintegy 800 külföldi turista megkérdezésével. A felmérés eredményei szerint Magyarország nemcsak egy világverseny rendezőjeként, hanem vendéglátóként és úti célként is remekül vizsgázott az elmúlt hetekben.

A magyar válogatott meglepte a világot a labdarúgó-Eb-n

A magyar válogatott örömteli meglepetést okozott nekünk – bár a portugálok ellen kikaptunk, a magyar csapat állta a sarat, hiszen a hazaiak egészen a 84. percig nem kaptak gólt. Úgyszintén hősiesen küzdöttek a magyarok a francia és a német válogatott ellen, az eredmény mindkétszer döntetlen volt – ilyen volt a magyar válogatott szereplése a részben budapesti rendezésű, 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságon.

Míg más országban korlátozásokkal kellett számolniuk a szurkolóknak, hazánkban – a beadott oltások számának köszönhetően – teljes kapacitással üzemelhetett a Puskás Ferenc Stadion. A Puskás Aránéban ugyanis több mint 67 ezer szurkoló lehetett jelen, szemben a Münchenben megrendezett mérkőzéssel, ahol csupán 14 500 néző szurkolhatott a lelátókon.

Ami még előttünk áll: a férfi kézilabda-Európa-bajnokság és az atlétikai világbajnokság

A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi január 13. és 30. között. Ez lesz a 15. férfi kézilabda-Európa-bajnokság, a tornán 24 ország válogatottja vesz részt, a mérkőzéseket öt városban bonyolítják le.

Magyarország 2018-ban nyerte el a lehetőséget, hogy megrendezze 2023-ban a világ egyik legfontosabb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot. A sportesemény megrendezése pedig mind a gazdaságnak, mind a turizmusnak is komoly fellendülést hozhat – erről a hirado.hu korábbi cikkében olvashat bővebben, amiben szakértőket kérdeztünk meg a világméretű sportesemény hatásairól hazánkban.

A címlapfotón: Magyar szurkolók a Puskás Arénánál (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még