×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy oxfordi professzor kiszámolta: Puskás ott van minden idők legjobb 5 labdarúgója között

 

Tom Crawford, az Oxfordi Egyetem matematikusa hét különböző tényezőt figyelembe véve állította össze a valaha volt tíz legjobb férfi játékos listáját.

A hét különböző faktor, ami alapján a neves egyetem professzora rangsorolta a játékosokat: klubgólok, klubvilágbajnoki címek, nemzetközi gólok, nemzetközi bajnoki címek, Aranylabda kiosztása, egyéni rekordok és z faktoros szezonok, amelyeket különösen kiemelkedő kampányokért ítéltek oda, mint például Ronaldo 17 gólja a 2013-14-es Bajnokok Ligájában.

A LiveScore által közzétett, a folyamatot ismertető videóban Crawford először is leszűkítette a potenciális tízes listát úgy, hogy csak azokat vette figyelembe, akik legalább kétszer nyerték meg az Aranylabdát.

Ezután 13 játékos maradt, akiket a hét különböző kategórai alapján osztályozta, hogy megállapítsa a végleges top tízes listát.

A lista első helyén Cristiano Ronaldo áll. A portugál sztár volt az, aki a maximális 700-ból 537 ponttal megnyerte a rangsorolást, 34 ponttal megelőzve a Barcelona és Argentína legendáját, Lionel Messit. Harmadik helyen Pelé, a brazil futballikon végzet.

A negyedik helyet az Aranycsapat kapitánya, a nemzet sportolója, a spanyolok által csak Panchónak becézett futballfenomén, Puskás Ferenc érdemelte ki.

A minden idők 10 legjobb futballistája:

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Lionel Messi
  3. Pelé
  4. Puskás Ferenc
  5. Ronaldo
  6. Marco van Basten
  7. Alfredo di Stefano
  8. Michel Platini
  9. Diego Maradona
  10. Johan Cruyff

A címlapfotó illusztráció.