logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az első húsz perc jól sikerült, a második félidő nem, Magyarország-Andorra 2-1

| Szerző: hirado.hu
A magyar válogatott erősen kezdett a Puskás Arénában, 94 százalékos volt a labdabirtoklási fölény a félidő közepéig. A második félidőben a magyar válogatott alaposan megnehezítette saját dolgát, de a győzelem legalább meglett.

A 9. percben Sallai Rolandot rántották le a tizenhatoson belül, a büntetőt Szalai Ádám magabiztosan értékesítette, 1-0 Magyarországnak. 94 százalékos labdabirtoklási index a magyar válogatott javára. Schön szép lövését tornászta ki az andorrai kapus, a szöglet után Botka fejelt a kapuba, 18. perc, 2-0.

A 39. percre 84-16 százalékra módosult a labdabirtoklási arány, Andorra a 6 százalékhoz képest valamennyit javított. Az első félidő labdabirtoklási arány 81-19. A második félidőben beállt Szoboszlai Dominik, aki a 49. percben szögletet ívelhetett be, Szalai Attila majdnem gólt szerzett belőle. Szoboszlai Kleinheisler helyére érkezett, Sallai helyett Sallói állt be. A 65. percben Nagy Ádámot Gazdag Dániel váltja.

A második félidőben akadozik a játék, az andorraiak bátrabban játszanak, kihasználva a magyar csapat védelmi hibáit, szerencsére csak lesgólig jutottak. A 82. percben azonban Andorra egy szabadrúgás után szabályos gólt is szerez.

A kezdőcsapatok a Nemzeti Sport alapján:

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka, Lang, Szalai Attila, Fiola – Kleinheisler, Nagy Ádám, Schäfer – Sallai, Szalai Ádám, Schön.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
A kispadon: Bogdán (k), Kecskés, Cseri, Sallói, Szoboszlai, Bolla, Gazdag, Varga R., Tamás M., Hahn, Nikolics

ANDORRA: I. Álvarez – San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra, M. García – Aláez, M. Vieira, Cervós – Pujol, R. Fernández.
Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
A kispadon: J. Gómes, Pires, C. Martínez, X. Vieira, Lima, Aarón Sánchez, Clemente, S. Moreno, A. Martínez, V. Bernat, Rubio

A sípszó előtt

Nekünk kedvez az örökmérleg, de akad rajta egy csúnya folt

2012. szeptember 7-én találkozott először a magyar labdarúgó-válogatott Andorrával, a következő kilenc évben a két gárda négyszer csapott össze, kivétel nélkül vb-selejtezőn. A magyar győzelmeket azonban beárnyékolja a 2017. június 9-ei történelmi 1-0-s vereség, amely Andorrának 13 év után az első győzelmét jelentette tétmérkőzésen.

Legutóbb, idén márciusban sikerült a visszavágás, ugyanis idegenben 4-1-re győzött Marco Rossi együttese.

A miniállam még soha nem tudott meccset nyerni idegenben Európa- vagy világbajnoki selejtezőben – 58 mérkőzésből 56-ot elveszített, két döntetlen mellett. A vb-selejtezőkben 21 egymást követő külhoni mérkőzésen szenvedtek vereséget és sorozatban 14 meccse az ellenfél kapujába sem tudtak betalálni.

A részletekről bővebben itt olvashat.


Szalai Ádám újra pályára lép

Az Albánia elleni világbajnoki selejtezőt pozitív koronavírus-tesztje miatt volt kénytelen kihagyni Szalai Ádám, de szerdán pályára léphet az Andorra elleni mérkőzésen – közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

Az MLSZ tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség által előírt kötelező tesztelés az összes játékos és stábtag esetében negatív eredményt hozott, így Marco Rossi szövetségi kapitány valamennyi egészséges játékosára, így Szoboszlai Dominikra és Szalai Ádámra is számíthat.

A részletekről bővebben itt olvashat.


Marco Rossi támadóbb futballt ígér

Az olasz szakember keddi online sajtótájékoztatóján elmondta, jóval támadóbb szellemű csapatot küld szerda este a pályára, és várható néhány taktikai változás is, például az biztos, hogy két támadóval kezdi a találkozót a válogatott.

A tréner azt is leszögezte: semmiképpen sem szabad lebecsülniük az andorrai együttest, különösképpen a jelenlegi helyzetben, amikor a gárda szeretné elfelejtetni az előző két mérkőzésen történteket. „A legfontosabb a győzelem, emellett szeretnénk jó teljesítményt is nyújtani, és ha ez több góllal is párosul, azt csak pluszként lehet felfogni” – mondta az olasz szakember.

Nagy Ádám, a Pisa középpályása elmondta: rendkívül dühösek voltak magukra az albánok elleni összecsapást követően. Hozzátette, Andorra ellen meg kell mutatniuk, miért is szurkolt nekik egész Magyarország nyáron az Európa-bajnokság alatt.

A részletekről bővebben itt olvashat.


Az Eb-n mutatott játékra számít a magyar válogatottól az andorrai szövetségi kapitány

Koldo Álvarez, Andorra szövetségi kapitánya arra számít, hogy a magyar válogatott hasonló szellemben játszik majd a szerda esti budapesti világbajnoki selejtezőn, mint amellyel látványosan fel tudta venni a kesztyűt csoportellenfeleivel az Európa-bajnokságon.

Álvarez szerint számukra is nagy megterhelés, hogy egy hét alatt három vb-selejtezőt kell lejátszaniuk, de azt ígérte, hogy igyekeznek megfelelni a követelményeknek.

A részletekről bővebben itt olvashat.


Európai világbajnoki selejtezők, 6. forduló:

I csoport:
Magyarország–Andorra, 20.45 óra
Lengyelország–Anglia, 20.45 óra
Albánia–San Marino, 20.45 óra

A tabella állása:
1. Anglia 5 5 – – 17–1 15 pont
2. Lengyelország 5 3 1 1 18–7 7 pont
3. Albánia 5 3 – 2 5–6 9 pont
4. Magyarország 5 2 1 2 10-9 7 pont
5. Andorra 5 1 – 4 3- 12 3 pont
6. San Marino 5 – – 5 1-19 0 pont

A csoportból az első helyezett jut ki a jövő évi, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.


A magyar–andorrai vb-selejtező szerdán 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában, a mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovic lesz.

A találkozót az M4Sport csatorna és az M4sport.hu mellett a hirado.hu-n is élőben követhetik.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még