logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Négygólos vereség itthon az angoloktól

| Szerző: hirado.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott csütörtökön a nyári Európa-bajnokságon döntős angol csapattól a Puskás Arénában, ezzel a negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában. A második félidőben a vendégek tíz perc alatt lőttek három gólt és felőrölték a magyar védelmét és kihasználták helyzeteiket. Marco Rossi együttese vasárnap Albániában folytatja szereplését. Az angolok százszázalékos teljesítménnyel vezetik a csoportot, a magyarok jelenleg a harmadik helyen állnak a lengyelek mögött.

92. perc: Vége a mérkőzésnek. Magyarország-Anglia 0-4. A vendégek negyedik mérkőzésüket is megnyerték,  így 100 százalékos teljesítménnyel vezetik a csoportot 12 ponttal.
A magyar válogatott 7 ponttal a harmadik helyre szorult vissza rosszabb gólkülönbséggel Lengyelország mögött.
Az eredmény sajnos hűen tükrözi a statisztikákat, alig tudtunk labdát szerezni, labdát tartani, az angolok mezőnyfölénye gólokká érett a második félidőben és a végére már nagyon elfáradtak a mienk. Egy kaput eltalált lövésünk volt, az angoloknak nyolc.
Az első félidőben még jól tartotta magát Rossi csapata, de a mérkőzés megmutatta, hogy az Eb ezüstérmes még nem a mi szintünk. Az olasz szakember kapitánysága óta legsúlyosabb vereségébe szaladt bele, de nincs okunk szomorkodásra. Hazai pályán meg kell verni Andorrát és idegenben Albániát, így elérhető a második hely a csoportban.
Varsóban Linetty megszerezte a lengyelek negyedik gólját, Lengyelország-Albánia 4-1.
Két perc ráadást mutat a tartalék partjelző.
87.perc. Gól. Magyarország–Anglia 0-4. Rice 20 méteres lövését Gulácsi benézi.
84. perc: Cserélnek az angolok.Linguard váltja Mountot.

82. perc. Kleinheisler helyére jön az MLS-ben játszó Gazdag Dániel.

80. perc: Magyar támadássorozat. Sallói nehéz szögből veszi célba Pickford kapuját.Nem sokkal később Maguire igen gyanúsan tüntette el Sallóit a tizenhatoson belül, Cakir nagyvonalúan szabályosnak minősítette az esetet.
79. perc: Harry Kane tisztára játszotta magát és egyedül vihette Gulácsira a labdát, de a Lipcse hálóőre lábbal mentett.
76. perc: Mintegy 30 méterről jöhet a szabadrúgás a magyar csapat jávára. Szoboszlai a labda mögött, azonban legalább kétméterrel célt téveszt.
A magyar csapat a szépítésért küzd. Varga Kevin ismét szép megmozdulását látjuk, Erősen belőtt labdáját azonban Pickford szedi fel a földről.
72. perc: A két magyar csere szép támadása. Varga beadását kapásból Sallai 12 méterről a kapu fölé vágta.
70. perc: Újabb magyar csere. Bolla helyett Varga Kevin lép pályára.
69. perc: Maguire fejesgól az ötösről egy szöglet után. Walker beadása után Kecskés lemarad, a United hátvédje közelről a kapu baloldalába fejel. Kezd kicsúszni a mérkőzés a magyar csapat kontrollja alól. Magyarország-Anglia 0-3.
67. perc: Kane megszerezhette volna második gólját. Kane kiugrik a balszélen, de Gulácsi a lapos lövést lábbal hárítja.
66. perc: Magyar csere. Sallai helyett az amerikai légiós Sallói lép pályára.
A I csoport mindhárom meccsén kétgólós különbség: Lengyelország 3-1-re vezet Albánia ellen, a gólt Krychowiak szerezte, Andorra őrizi 2-0-ás előnyét San Marino ellen.
63. perc: Harry Kane gólt szerez. Magyarország-Anglia 0-2. Eladjuk a labdát a 16-osnál és az angolok kíméletlenül kihasználjak a védelmi hibát. Sterling beadása megpattan. A berobbanó Kane közelről Gulácsi kapujába fejel.

62. perc. Orbán jól 59. perc: Sterling újból helyzetben. Fiola az alapvonalnál szerel. A City játékosa tizenegyest reklamál, de a török bíró szögletet ítél.
57. perc55.perc: Gól. Sterling megszerzi a vezést Angliának egy gyors kontra után. Orbán az angol térfelen eladja a labdát. A magyar kapunál már Grealish szöktette a balszélen Mountot. Beadását Sterling finoman Gulácsi mellett elpöckölte. Magyarország-Anglia 0-1.
53. perc: Rice taposta le Schafert csúnya mozdulattal, villant a sárga.
50. perc:  Walker ugratja ki Kane-t, de Gulácsi óriási bravúrral védi a jobb sarokba tartó lövést. Az első angol kapuralövés kis híjján góllal végződik Bár továbbra is mezőnyfölényben az angolok, de ez a bepassz váratlan volt – Gulácsira lehetett számítani.
49. perc: Kleinheisler rúgja fel Shaw-t. Veszélyes szögből jöhet a szabadrúgás, de védelmünk hárít.
46. perc:  A vendégek kezdik a második félidőt. Az első félidőben 69 százalékban birtokolták a labdát, de nem volt kaput eltaláló lövésük.

A magyar válogatott ugyanabban az összeállításban kezdi a második félidőt, de az angoloknál sincs csere.
VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK.  A félidőben gól nélkül döntetlen az állás. 1954-ben az első félidő után három gólós hátrányban volt Anglia, írja a The Guardian tudósításában, amelyben többször is utalnak a 67 évvel ezelőtti májusi budapesti mérkőzésre, amelyen Grosicsésok 7-1-re alázták Angliát.     
A 44. percben Buksa újra megszerzi a vezetést a lengyeleknek.Lengyelország-Albánia 2-1.
46. perc: Angol nyomás. Még a félidő előtt szeretnének az angolok gól szreezni, de a védelem ismét jól zárt.
2 perc ráadás. Most már jó lenne döntetlennel kihúzni az első félidőt. Sajnos sok a pontatlan passz, ahogy hozzánk kerül a labda.
Sok apró szabálytalanság tarkítja a mérkőzést. Bollának már van egy sárgája, így vigyáznia kell majd.
43. perc: Megint Szalai Ádámot buktatják, ezúttal Shaw.
Varsóban egyenlít Albánia. Cikalleshi a 25. percben megszerezte az albánok egyenlítő gólját. Lengyelország-Albánia 1-1. Ha így marad, az nagy meglepetés lenne.
40. perc: Szabadrúgás a magyar csapatnak az angol kaputól 20 méterre. Szoboszlai áll a labda mögé. Szlovákia és Törökország ellen sikerült  gólt szereznie a Lipcse játékosának, aki 2020 novembere óta először játszik a nemzeti csapatban,  e de most pontatlan a csavart lövés, egyméterrel fölé ment.
39. perc: Schäfernek sikerült az angol kaputól 20 méterre labdát szereznie. Szalai Ádámot buktatják a 16-os előtt
Az angolok a labdavesztés után presszigelnek, nyomás alatt tarva védelmünket.
34. perc: Tetszetős magyar támadás a jobboldalon. A felfutó Bolla Sallait próbálta kiugratni a tizenhatoson belül, de hosszú volt a passz.  Pickford időben érkezett.
32. perc: Az Eb ezüstérmes uralja a játékot, de eddig jól zár a magyar védelem. Gulácsinak még nem kellett védenie.
30.perc: A második angol szöglet. Elöl a veszélyesen fejelő angol játékosok. Kecskést lerántották, így nekünk szabadrúgás.
29. perc: A mi térfelünkön folyik a játék, legalább egy perce nem tudunk labdához érni.
Vales megrúgta a másodikat, is, Andorra kettővel megy San Marino ellen, a lengyel-albán továbbra is 1-0.
25. perc: Kleinheisler és Szoboszlai is a földön, reméljük, nincs komolyabb baj.
22. perc: Shaw-t próbálja kiugratta ki Grealish a tizenhatosunkon belül, de Gulácsi jól jött ki.
20. perc: Megkönnyebbülhetünk. A Tottenham sztárja 20-ról csavar kapura, de célt téveszt. Harry Kane első tétmeccsét játssza az Eb döntő óta. Szalai Attila tartja a tempót az angolok kapitányát.
19. perc: Sallai ugorhatott volna ki Stones hibája után, de az angol korrigált.
18. perc: Sterling maradt lent a földön, szabálytalanság nem történt, valószínűleg rosszul lépett, de már talpon.
15. perc: Egy veszélyes angol helyzet.  Kane 17 méteres lövése megpattant és Fiolának kellett menteni az ötösről a berobbanó Sterling elől.
Varsóban a 13. percben Lewandowski megszerezte a vezetést a lengyeleknek Albánia ellen.
Az első negyedóra angol fölényt hoz. 75 százalékban birtokolják a labdát.
13 perc: Kane első próbálkozása a baloldalon, de les miatt nem kell izgulnunk. Szalai Attila meggyőzően szerelt.
Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán, inkább angol fölény mellett, az elmúlt 2-3 percben nem nagyon fértünk a labdához. Szoboszlai is mélyen védekezik. A szurkolásra nem lehet panasz, felcsendül a hajrá Magyarország!
8. perc: Az első igazán veszélyes angol támadás balról,de Bolla Bendegúz, aki ma harmadszor válogatott szépen mentett. Jöhet az első szöglet. Shaw beadását McGuire 8 méterről fölé fejelt. Érezhetően erősödik a vendég nyomás. Többet birtokolják a labdát, most a magyar csapat behúzódik.
5. perc: Megvan az első próbálkozás. A Chelsea fiatal játékosa, Mount 18-ról fölé lőtt.
A magyar csapat 3-5-2 felállásban kezdte a forduló derbijét. Nem mi vagyunk az esélyesek. A fogadási irodák a magyar győzelemre 8-as oddszt adtak, döntetlenre 4-est.
1. perc: A magyar csapat kezdheti a meccset. Kleinheislert felrúgják az angol kaputól 20 méterre, de a török bíró nem fúj. A mérkőzést a török Cakir vezeti.

Fantasztikus hangulat fogadta a játékosokat. Több mint 60 ezer ember előtt kezdheti a magyar válogatott a világbajnoki selejtező őszi felvonását az Eb ezüstérmes ellen.

A forduló derbijéről van szó, hiszen az I csoport első két helyezettje méri össze erejét. Az angolok meggyőzően kezdték a selejtezőt. Három mérkőzés, kilenc pont, kilenc rúgott gól és egy kapott.

A magyar csapat mérlege hét pont, két győzelemmel és egy döntetlennel, tíz rúgott és négy kapott góllal. Szerdán a csoportban még két meccset játszanak. Lengyelország Albániát fogadja,  Andorra pedig San Marinót fogadja.


A Magyarország–Anglia mérkőzés 20:45-kor kezdődik a Puskás Arénában. A találkozót az M4Sport csatorna élőben közvetíti, de a hirado.hu-n és az M4sport.hu-n is követheti majd az összecsapást.


Megvannak a kezdőcsapatok

A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kleinheisler, Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai, Szalai Á. Csere: Bogdán, Dibusz, Kotka, Lang, Tamás, Cseri, Gazdag, Hahn, Nikolics, Sallói, Schön, Varga K., Varga R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Sterling, Mount, Grealish – Kane. Csere: Johnstone, Pope, Alexander-Arnold, Coady, James, Mings, Trippier, Bellingham, Henderson, Lingard, Bamford, Saka Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.


Magyarországon is fél térdre ereszkedik az angol válogatott

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megerősítette csütörtökön, hiába fütyülik ki csapatát még az angol szurkolók is azért, hogy a Black Lives Matter mozgalom jegyében letérdelnek a mérkőzések előtt, a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőn is így fognak tenni játékosai.

Igen, letérdelünk, annak ellenére, hogy elképzelhető, kifütyülnek bennünket. De ha így lesz, akkor sem fogunk ujjal mutogatni a magyar szurkolókra azok után, ami a Wembley-ben történt az Olaszország elleni Eb-döntőn” – mondta az angol szövetségi kapitány a csütörtök esti Magyarország–Anglia labdarúgó világbajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón a St. George’s Parkban.

Nyilatkozatával Gareth Southgate a példátlan szurkolói rendbontásra utalt, amelyet a finálé alatt és után az angol szurkolók követtek el. Azt is kiemelte, hogy az együttese számára a füttyszó nem lesz új keletű, hiszen még saját szurkolói tábora is füttyszóval jutalmazta, amikor a csapata féltérdre ereszkedve mutatta ki szolidaritását a Black Lives Matter mozgalommal.

Az esetleges füttyszó nem lesz szokatlan a játékosainknak, hiszen június 7-én, Middlesbrough-ban is kifütyülték őket, ráadásul a hazai szurkolók, az Ausztria elleni felkészülési meccs előtt. Miközben még azt sem tudjuk, mi lesz az eredménye az UEFA-vizsgálatnak, amelynek célkeresztjében az Eb-döntőn mutatott szurkolói viselkedés áll. Akár stadionbetiltás is lehet belőle. Mindig is azt mondtam, hogy ne mutogassunk másokra, amíg a saját házunk táján nincs rend. Engem abban a szellemben neveltek, hogy ha valahol vendégeskedem, legyek mindig tisztelettudó” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Erről bővebben ide kattintva olvashat.


Southgate: Nem gondolhatjuk, hogy Anglia bármikor és bárki ellen nyerhet

A magyar–angol labdarúgó vb-selejtező előtt az M4 Sport interjút készített a vendégek szövetségi kapitányával, Gareth Southgate-tel, aki többek közt a Puskás Arénáról, a magyar játékosokról és válogatottja helyzetéről is beszélt.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.


Marco Rossi: A csapatom már bizonyította, tud félelem nélkül futballozni

Sosem könnyű minden forgatókönyvre felkészülni. Mi igyekszünk a legjobb tudásunk szerint készülni és tudjuk, hogy sok nehézséggel kell majd szembenéznünk. Sokszor játszottunk már erősebb ellenfelekkel, a csapatom pedig bizonyította, hogy tud félelem nélkül futballozni. Bár tudjuk, milyen erős az ellenfél, nem szabad teret engedni a félelemnek. Nehéz mérkőzés lesz, de együtt túl tudunk lépni a nehézségeken. Ha sikerül csapatként játszanunk, akkor – csakúgy, mint gyakran az elmúlt időben – meglepetést tudunk okozni az ellenfelünknek. Így még ha az eredménnyel nem is lennék teljesen elégedett, a teljesítményünkkel teljesen az akarok lenni. Ezt várják tőlünk a szurkolók is, hogy nézzünk bátran az ellenfeleink szemébe és próbáljunk egyenrangú felekként kiállni ellenük” – fogalmazott Marco Rossi a válogatott sajtótájékoztatóján.

A szövetségi kapitány elmondta, csapata önbizalmat szerzett az utóbbi időszakban. És bár vannak hiányzók a keretben, úgy gondolja, megtalálta a megoldást a pótlásukra – hogy ez mennyire válik be, az a pályán fog kiderülni.

Marco Rossi mérkőzés előtti sajtótájékoztatójáról bővebben ide kattintva olvashat.


Southgate: Nem engedhetjük játszani a magyarokat, mert nagyon jól tudnak focizni, ha van területük

Attól, hogy a nyáron döntőt játszottunk az Eb-n, még nem gondoljuk azt, hogy innentől kezdve csak úgy elutazunk valahova, és megnyerjük az összecsapást” – hangsúlyozta az 51. születésnapját pénteken ünneplő szakember az angol szövetség (FA) által szervezett szerdai sajtótájékoztatón.

Fontos volt, hogy a héten elvégezzük a megfelelő munkát és felkészülést, mert ha ezt nem tennénk meg, akkor bármelyik ellenfelünkkel szemben bajba kerülhetnénk” – nyilatkozta Southgate, aki úgy fogalmazott, egy selejtezős csoportban mindig fontos, hogy a közvetlen riválisok otthonában pontot, pontokat tudjon szerezni egy csapat, mert így kedvező helyzetből várhatja a további fordulókat.

Nem engedhetjük játszani a magyarokat, mert ha területet adunk nekik, akkor nagyon jól tudnak futballozni. A védekezésüket ugyanakkor nagyon nehéz feltörni, ezt láthattuk az Eb-n is, a franciáknak komoly gondokat okoztak, a portugáloknak pedig több mint 80 percre volt szükségük ahhoz, hogy vezetéshez jussanak. A magyar egy nagyon jól szervezett együttes, ennek tudatában kell pályára lépnünk” – mondta az angol kapitány, akit a szigetországi sajtó képviselői leginkább arról faggattak, mennyire tart attól, hogy játékosait a szurkolók esetlegesen rasszista rigmusokkal, vagy jelzőkkel sértegethetik.

A szövetségi kapitány sajtótájékoztatójáról bővebben itt olvashat. 


Legendás győzelmek itt, történelmi fölény ott: magyar–angol múltidézés

A magyar–angol válogatott labdarúgó-mérkőzések története 1908 óta íródik. Azóta 22-szer játszott egymással a két ország válogatottja, ezek közül tétmeccs azonban csak öt párharc volt. A csütörtöki Magyarország–Anglia világbajnoki selejtezőre hangolódva tekintsük át a két csapat közös múltját, a kezdetektől az Aranycsapaton és a ’62-es világbajnokságon át egészen Dárdai bombagóljáig és a legutóbbi egymás elleni mérkőzésig.

A két nemzeti együttes egymás elleni mérlegéről bővebben ide kattintva olvashat.


A nap, amikor csodát tett Budapesten a magyar csapat az Eb-döntős ellen

Nem először fordul elő, hogy a magyar csapat éppen az aktuális Eb-döntőssel vívjon világbajnoki selejtezőt, hiszen majdnem napra pontosan 21 éve, 2000. szeptember 3-án a finalista Olaszországot fogadta a Népstadionban.

Az akkor Bicskei Bertalan irányította hazai gárda fantasztikus hangulatban, csaknem hatvanezer néző előtt bravúros, 2-2-es döntetlent ért el a két hónappal azelőtt még az európai kontinenstorna döntőjében szereplő olaszok ellen. A végig magas iramú, izgalmas meccs főszereplője Horváth Ferenc és Filippo Inzaghi volt, utóbbi duplájára előbbi szintén két góllal válaszolt.

Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még