logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Király Gábor elárulta, mi az angolok gyenge pontja

| Szerző: hirado.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szereplési rekordere, Király Gábor 1998-ban mutatkozott be nemzeti csapatban, 2015. november 11-én, a norvégok ellen védett századik alkalommal, majd 2016-ig összesen 107 mérkőzésen, összesen 8857 percen át legendás mackónadrágjában védte a kaput.

A magyar-angol vb-selejtzőt szeptember 2-án (csütörtök) az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Az interjút a lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

Király jól ismeri a válogatott soron következő vb-selejtezős ellenfelét, hiszen hat éven át a szigetországban védett, emellett pedig háromszor is szerepelt az angol válogatott ellen:

1999.04.28. Magyarország-Anglia 1-1
2006.05.30. Anglia-Magyarország 3-1
2010.08.11. Anglia-Magyarország 2-1.

Ez azt is jelenti, hogy legendás kapusunk a válogatott legutóbbi három angolok elleni mérkőzésen végig a pályán volt. 1999-ben Hrutka János szabadrúgás-bombájával vezettünk a Népstadionban, de Alan Shearer büntetőből egyenlített. 2006-ban Király különösen jól védett, még Frank Lampard büntetőjét is hárította. 2010-ben pedig hiába vezettünk, Steven Gerrard 4 perc alatt megfordította a találkozó állását – írta az M4 Sport. 

(Fotó: MTI/Beliczay László)

A Kossuth Rádió – Sportvilág című műsorában, Deák Horváth Péter beszélgetett Királlyal a következő Magyarország-Anglia mérkőzés előtt:

„Spannolt minket, hogy Anglia ellen játszunk, ez egy bizonyítási vágy. Nekem külön pikantériája volt, hogy játszottam a Premier League-ben és a Championshipben. Örömmel, jó érzéssel mentem ki a pályára. Nem azt mondom, hogy nincs veszíteni való, de mindig jó egy ilyen ország ellen játszani, ahol talán papíron erősebb a bajnokság és a csapat”– mondta a Crystal Palace-ban, az Aston Villában, a Burnleyben, és a Fulhamben is megfordult kapus.

Legendás győzelmek itt, történelmi fölény ott, a jelen a háromoroszlánosok mellett szól. Az Európa-bajnokság elveszített döntője bizonyára mély nyomot hagyott Gereth Southgate játékosainak fejében, de Király szerint ez csak a múlté – azonos felkészülési állapotban lehet és feszülhet egymásnak a két válogatott.

Az Eb-döntő elérése óriási teljesítmény volt az angolok részéről, és hatalmas munka. Épphogy lemaradtak így a győzelemről, de ennek vége és minden újraindul. Ugyanúgy elmentek a játékosok pihenőre, alapoztak és elkezdődött a bajnokság. A magyar válogatott tagjai is pihenni voltak, nyaraltak és alapoztak, majd mindenkinél elindult a bajnokság. Körülbelül azonos felkészülési állapotban és azonos szinten lehetünk. Az, hogy ők a döntőben voltak pár hónappal ezelőtt, most már annyira nem érződik a pályán, és a teljesítményen ”– vélekedett a Hertha korábbi kapusa, majd a mieinkkel folytatta.

Nekünk saját magunkkal kell foglalkozni és a magyar válogatottal. Nagyon jó kis sorozat mögött áll a csapat, akár most az Európa-bajnokságon, vagy a selejtezőkön előtte, szerintem nagyon jó úton van a csapat, ezt tovább kellene folytatni. Bennünk van a lendület és az emocionalitás, hogy tovább tudjunk építkezni, erre hivatott a válogatott Marco Rossi vezetésével, hogy ezt a kis várat tovább építse ”– fogalmazott Király.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Deák Horvát Péter riporter kérdésére, hogy mi az angolok gyenge pontja a következőt válaszolta: „A magyar csapatnak egységet kell mutatnia, hogy együtt tud dolgozni, támadni és védekezni, mert nekünk az egységben van az erő. Lehet az angoloknál egy vagy több játékos el tudná dönteni a mérkőzést, de nálunk viszont a csapatdominancia kell, hogy egységben legyünk hiszen akkor vagyunk erősek. Természetesen kell akár egy Szoboszlai Dominik megvillanás, de most gondolok a franciák elleni mérkőzésre, amikor Fiola Attila góljára volt szükség, ő termett ott az ellenfél kapuja előtt –  tehát ez is egy csapatmunka eredménye, és ugye a befejezésekre kell fókuszálni, és akkor sikeresek tudunk lenni.”

Király számos nagy mérkőzésen, ikonikus csatában állt a kapuban és pontosan tudja mit jelentenek ezek a találkozók.

„Nagyon nagy önbizalmat ad egy ilyen mérkőzés. Az Európa-bajnokság előtt kérdeztek, hogy mit látok, és azt mondtam: a magyar válogatott képes arra, hogy a nagyok helyzetét megnehezítse, és lám három csapatból kettőnél meg is tette. Ugye a Portugálok ellen is a 84. percig nagyon jól álltunk, de utána egy kicsit elfáradtunk. Ez az egység erőt ad, egyből egy ilyen teljesítményre azért felfigyelnek más csapatok tagjai, más válogatottak, és már nem úgy állnak hozzánk, hogy »hú a magyarokon könnyű lesz átlépni«, hanem valóban úgy tudnak minket venni, hogy veszélyesek vagyunk rájuk, éppen ezért megfelelően fognak kezelni minket” – tette hozzá a 107-szeres válogatott kapus.

A találkozóra török játékvezetőt delegál a FIFA. A 44 éves Cüneyt Cakir eddig háromszor vezetett mérkőzést a magyar válogatottnak, 2015-ben pedig a Bajnokok Ligája-döntőben fújta a sípot.

Óvatosak lesznek Harry Kane-ék, vagy megpróbálják bedarálni Szalai Attiláékat? Mit vár Angliától Király, aki talán Gera Zoltán után a legjobban ismeri csütörtöki ellenfelünket: „Nem feltétlenül fognak nekünk esni, vagy nyílt sisakkal játszani, hiszen a franciák vagy a németek ellen bátor, ötletes, néha szemtelen játékkal is eredményes tudott lenni. Azért egy ilyen nagy csapat szerintem nem lesz naiv és nem úgy állnak majd hozzá, hogy megnyerték ezt a mérkőzést. A magyar csapatnak vannak erősségei és az angolok ahhoz képest egy kicsit óvatosabbak, mintsem azt mondják: »na, lesöpörjük a magyarokat«. Gondoljunk csak Szoboszlai megvillanásaira, vagy akár egy-egy pontrúgásra, ott vannak a fiatalok váratlan húzásai, ezek mind veszélyt jelentenek a kapujukra. Tudják, ha egyszer-kétszer hibáznak az nem fér bele.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még