×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Folyik a droglobbi és az LMBTQ-érzékenyítés a baloldali fesztiválokon

 

Újpesten és Ferencvárosban is homoszexuális propaganda és a drogliberalizáció áll a kerületi rendezvények középpontjában. A IV. kerületben ezen a hétvégén rendezik meg a Diákfesztet, ahol az említett témákban tartanak előadásokat, míg a IX. kerületben augusztus végén lezajlott Bakáts Feszten olyan fellépőknek engedtek teret, akiknek többsége lelkes támogatója a marihuána legalizálásának.

Szeptember első hétvégéjén rendezik a Diákfesztet, melynek idén a IV. kerületi Szent István tér ad otthont. Az LMBTQ-érzékenyítésen és a szexuális felvilágosításon túl drog- és alkoholproblémákról is lesz szó az eseményen. A Mandiner számolt be róla, hogy az eseményt a baloldali vezetésű önkormányzat is támogatja. Mint azt a kerület momentumos polgármesterétől, Déri Tibortól megtudták:

egymillió forintos pénzbeli támogatást nyújtottak a szervező Fenntartható Demokráciáért Egyesületnek, a rendezvény helyszínét, a Szent István teret pedig díjmentesen adták át.

A fesztivál programjában nemcsak zenei programok lesznek, számos közéleti, interaktív programon, előadáson is részt vehetnek az érdeklődők. A rendezvény első napján, a szakmai színpadon a következő címmel lesz beszélgetés: Felelősségvállalás a társadalomban; Tiltott család: LMBTQ társas kapcsolatok – számolt be a Magyar Nemzet.

Mint a szervezők írják, a panelbeszélgetésben azt szeretnék körüljárni az előadók, hogy mit jelent az úgynevezett „tiltott család”; miként illeszkednek az LMBTQ-emberek az őket körülvevő világba a mindennapi élet különböző szempontjai szerint; s hogyan működik az LMBTQ-ember mint munkavállaló, fogyasztó, választó, családtag és politikus.

A szivárványos érzékenyítésen és a szexuális felvilágosításon túl szó lesz még drog- és alkoholprevencióról is az előadásokon – például a kormánykritikus fórumokon rendszerint feltűnő Molnár Áron „noÁr” is részt vesz az eseményen.

A Mandiner felkereste a Fenntartható Demokráciáért Egyesületet is, hogy megtudja, a Diákfeszt látogatható lesz-e tizennyolc év alattiak számára is, de nem kaptak a választ a kérdésükre.

Az esemény programjából kitűnik, hogy a számos előadás az új gyermekvédelmi törvénnyel szembemegy, így tizennyolc év alattiak részt sem vehetnének ezeken a programokon.

Ferencvárosban a marihuánát népszerűsítő zenekarok léptek fel 

Baranyi Krisztina vezetésével a IX. kerület baloldali vezetése a Bakáts Feszten olyan fellépőknek engedett teret, akiknek tevékenysége sérti a kerületben élők jó ízlését – írta a Fidesz helyi szervezete. A rendezvényt önkormányzati pénzből finanszírozzák, pedig a ferencvárosiaknak kellene a középpontban lenniük. Ez az itt élő családoknak, gyerekeknek, időseknek, fiataloknak szól.

Ehhez képest a Baranyi Krisztina az Ozora nevű, köztudottan drogos fesztivál fellépőit hívta a kerületbe. Ilyen a Korai Trancemission, amelynek egyik tagja ugyanolyan elkötelezett élharcosa drogok legalizálásának, mint Döme Zsuzsanna, Ferencváros kultúráért felelős alpolgármestere

– tették hozzá. Emellett a fesztivál zárókoncertjének fellépője Funktasztikus, a borsodi rapper lesz, aki trágár szavakkal becsmérelt egy Kossuth-díjas előadót.

Ez lenne a baloldali kultúra? – tette fel a kérdést a kerületi Fidesz.

Döme Zsuzsanna alpolgármester számos interjúban leszögezte: továbbra is küzd a marihuána legalizálásáért. Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke és élettársa, Döme Zsuzsanna számos droglegalizációért tartott rendezvényen szónokolt, sőt a Kendermag Egyesület rendezvényein a megszűnt Együtt párt korábbi politikusa, Baranyi Krisztina is részt vett. Így nem meglepő, hogy az LMBTQ-propaganda után a droglobbit is beszivárogtatják Ferencvárosba.

A címlapfotó illusztráció.