Transzvesztita tartott előadást egy budaörsi gimnáziumban

 

Érzékenyítő napokat tartottak egy budaörsi középiskolában. Több LMBTQ-szervezet képviselői, köztük például egy transzvesztita is előadást tartott a diákoknak – erre az egyik tanuló apja hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét. Állítása szerint a szülőket nem értesítette az iskola, hogy ilyen jellegű rendezvényt szerveznek a gyerekeknek – hangzott el az M1 Híradójában.


LMBTQ szervezetek mellett egy transzvesztita is előadást tartott azon az érzékenyítő programon, amelyet a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikum szervezett – olvasható a Magyar Nemzet Újabb gimnáziumot ért el az LMBTQ-ideológia című cikkében.


A program részletiről a lapnak Törökbálint fideszes alpolgármestere számolt be. A kormánypárti politikus, akinek a fia is az intézmény diákja azt mondta az érzékenyítő programokat nem osztályokra lebontva, hanem előadás jelleggel tartották meg, amelyeken tudomása szerint kötelező volt a részvétel.

Géczy Krisztián szólt arról is, hogy a gimnáziumnak hatosztályos része is van, az előadásokat nemcsak a nagyobbak, hanem akár a 13 éves gyerekek is hallhatták.

Az alpolgármester jelezte továbbá: bár az érzékenyítőnapokat az intézmény Facebook-oldalán burkoltan meghirdették, a szülőket nem tájékoztatta senki, hogy ilyen jellegű rendezvény lesz a gimnáziumban. Hozzátette: csak annyit kérnek, hogy a szülők megkérdezése nélkül ne próbálják olyan dolgokban érzékenyíteni a gyerekeket, amelyek szerinte a normálistól eltérőek, és ne akarjon senki úgy tenni, mintha normális lenne az, hogy a szülők megkérdezése nélkül kiskorú gyerekeket próbálnak ellenőrizetlenül befolyásolni – húzta alá. Géczy Krisztián ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon senkinek nincs problémája az LMBTQ-közösséggel.

A lap újságírója megkereste az érzékenyítőprogramok egyik fő szervezőjét. A középiskola igazgatóhelyettesénél az érzékenyítő program részleteiről érdeklődtek, az iskolától azonban egyelőre nem érkezett válasz az újság kérdéseire.

A hónap közepén szintén a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a budapesti Eötvös József Gimnázium iskolaújságjának áprilisi számának szerkesztői egy kérdőív segítségével arra voltak kíváncsiak, hogy az elitiskola diákjai hogyan jellemeznék a nemi identitásukat.

Pár nappal később ismét a Magyar Nemzet írt arról, hogy a budapesti Dózsa György gimnázium érzékenyítő foglalkozásán olyan szavakat írtak fel a táblára, mint aszexuális, demiszexuális, alloszexuális. A programról a lapnak nyilatkozó egyik diák azt is mondta, hogy gyakorlatot is tartottak, például egy 16 éves transznemű lány helyébe kellett beleképzelniük magukat a diákoknak, aki bajban volt, hogy melyik öltözőt használja a tornaóra előtt.

Amióta június 15-én az Országgyűlés módosította a gyermekek védelméről szóló törvényt, valóságos nemzetközi össztűz zúdul Magyarországra. Sokan a gyermekek jogai elé helyezték az LMBTQ szervezetek érvényesülését. A törvénycsomag ellen itthon a nyílt társadalmat hirdető civil szervezetek tüntettek, és a hazai baloldal mellett az Európai Bizottság is megtámadta a szabályozást. Ezért a jogszabályról a magyar kormány népszavazást kezdeményezett.

„A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk!” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

A címlapfotó illusztráció.