Ön szerint milyen mértékben befolyásolja Soros György a politikai és társadalmi életet?

 

Tényfeltáró könyv jelent meg a Soros-birodalomról. A XXI. Század Intézet kilenc munkatársa által írt, most megjelent kötet Soros Györgynek a közép- és kelet-európai térségben folytatott befolyásszerzési tevékenységét mutatja be 1984 és 2020 között. Ma ebben a témában kérdezzük olvasóinkat.

 



Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük milyen mértékben befolyásolja Soros György a politikai és társadalmi életet? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A Schmidt Mária főigazgató által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő XXI. Század Intézet az idei év elején Új idők címmel könyvsorozatot indított, mely által „hazai szerzők gondolatainak közrebocsátásával kíván hozzájárulni a magyar politikai gondolkodás megújításához”.

A sorozat első eleme G. Fodor Gábor politikai filozófus, politológus, az intézet stratégiai igazgatójának Az Orbán-szabály – Tíz fejezet az Orbán-korszak első tíz évéről című nagy sikerű könyve volt.

A könyvsorozat második, legfrissebb tagjának címe: A Nagy terv – A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában. A közel négyszáz oldalas kötetet az intézet kilenc munkatársa írta, és egyéves kutatómunkájuk előzte meg, mialatt a forrásokat 12 nyelven gyűjtötték, elemezték és összegezték.

Az így elkészült kötet dokumentatív igénnyel és bizonyító erővel mutatja be Soros György összesen 18 közép- és kelet-európai országban folytatott 1984–2020 közötti tevékenységét, közép-ázsiai és egyesült államokbeli kitekintéssel kiegészítve.

A Új idők című könyvsorozat újonnan megjelent, A nagy terv című kötetéről szóló teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

[hmspolls id="580"]