Olvasóink elsöprő többsége szerint nincs helye LMBTQ-érzékenyítésnek az iskolákban

 

Miközben a baloldal jogi úton támadja a gyermekvédelmi népszavazást, a gimnáziumokba már kezd beszivárogni a genderideológia. Arról kérdeztük olvasóinkat, mit szólnak hozzá, hogy egyre több iskoláról derül ki, hogy LMBTQ-érzékenyítést tartottak.

LMBTQ-kérdőívet kellett kitölteni a diákoknak a budapesti Eötvös József Gimnáziumban – értesült a Magyar Nemzet. Az elit gimnázium iskolaújságának szerkesztői egy kérdőív segítségével próbálták feltérképezni a diákok szexuális érdeklődését, azzal a céllal, hogy támpontot adjanak a különböző társadalmi nemekről és nemi orientációkról azoknak, akik még nem jártasak a témában.

Az Eötvös József Gimnázium után a budapesti Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumról derült ki: korábban LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat tartottak. A felvilágosítás mellett a diákoknak különböző szituációs gyakorlatokat kellett eljátszaniuk.


Olvasóinkat ezzel kapcsolatban kérdeztük. Elsöprő többségük, mintegy 75 százalékuk szavazott úgy, hogy érthetetlennek tartják és szerintük az ilyesminek nincs helye az iskolában.

Húsz százalékuk pedig úgy gondolta, hogy a szülőknek lehetőséget kellett volna biztosítani, hogy ne engedjék gyermeküket részt venni ezeken az előadásokon. Csupán öt százalékuk vélte úgy, hogy ha az igazgató így döntött, akkor azt el kell fogadni.

(Fotó: hirado.hu)