×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Michael Schumacher jelenleg is küzd

 

A hétszeres világbajnok Schumacher nyolc évvel ezelőtt a francia Alpokban síelt, amikor súlyos fejsérülést szenvedett. Schumacher állapotát azóta is szigorúan őrzött titokként kezelik, bár barátja és egykori kollégája, Jean Todt néha friss híreket közöl a beteg sztárról.

A hétszeres világbajnok Schumacher nyolc évvel ezelőtt a francia Alpokban síelt, amikor súlyos fejsérülést szenvedett, és a grenoble-i kórházba kellett szállítani.

Miután két műtéten is átesett, hat hónapra mesterséges kómába helyezték, hogy csökkentsék az agyában lévő duzzanatot. Miután 2014-ben felébredt a kómából, egy másik svájci kórházba szállították, majd végül visszatérhetett genfi otthonába.

Schumacher állapotáról ritkán érkeznek hírek, egyedül barátja és egykori kollégája, Jean Todt, az FIA elnöke közöl néha friss híreket, ugyanis havonta kétszer meglátogatja a német versenyzőt.

Az FIA elnöke most újabb friss információkkal szolgált az 52 éves Schumacher állapotáról, valamint Schumacher feleségének, Corinnának az elkötelezettségéről, aki minden lépésnél mellette állt.

Sok időt töltöttem Corinnával, mióta Michael súlyos síbalesetet szenvedett”  – mondta Todt a Daily Starnak.  „Az orvosai munkájának és Corinna állhatatos munkájának, szeretetének köszönhetően Michael túlélte a balesetet, de következményekkel” – utalt Schumacher állapotára. Hozzátette, „jelenleg a következményekkel küzd. Reméljük, hogy a dolgok lassan, de biztosan javulni fognak”.


Todt lesz az egyik közreműködője a Schumacher életéről szóló új dokumentumfilmnek is, amely a jövő hónapban jelenik meg a Netflixen. A Schumacher címet viselő film az első olyan film, amelyet a Ferrari-legenda családja támogat, és egyedülálló betekintést nyújt majd a Forma 1-es legenda életébe.

A film szeptember 15-én jelenik meg a Netflixen.

A címlapfotó: MTI