Messi átment az orvosi teszten és hivatalosan is a PSG játékosa

 

A francia PSG nem sokkal kedd este fél tizenegy előtt egy rövid videóval tudatta a világgal: hivatalosan is a játékosuk lett Lionel Messi. A játékos előtte sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálaton. Az előzetes hírekkel ellentétben nem kedden, hanem szerdán világítják ki az argentin tiszteletére az Eiffel-tornyot.

 


A francia csapat egy közösségi oldalára feltöltött videójából derült ki hivatalosan, amit már eddig is tudtunk: Lionel Messi a játékosuk lett.

Az argentin előtte sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton.

A 34 éves argentin kedden délután megérkezett Barcelonából Párizsba, ahol több ezer szurkoló várta a repülőtéren. Utazását több mint 100 ezer ember követte nyomon a Flightradar oldalán – írta a brit Sun napilap.

A PSG szerdán 11 órára sajtótájékoztatót szervezett, ekkor fog először a francia csapat játékosaként nyilatkozni a hatszoros aranylabdás. Messi kettő plusz egy évre szerződik a PSG-hez, idényenként 40 millió eurós fizetést biztosít a futballistának.

A közösségi médiában kiszivárgott egy kép, amelyen Lionel Messi a Parc des Princes-ben a 30-as mezszámot tartja kezében. Ez alátámasztja a Get French Football News értesülését, amely szerint az argentin a tízes után ismét a 30-as mezben játszik majd, amelyet utoljára 2004 októberében viselt, amikor debütált a profik között.

Korábbi bejelentésekkel ellentétben nem kedd este, hanem szerda este világítják ki Párizs szimbolikus látványosságát, az Eiffel-tornyot.

Mint ismert Messi vasárnap, könnyek közt búcsúzott szeretett klubjától a Barcelonától, ahol 21 évet töltött, de a pénzügyi szabályok miatt nem tudtak vele szerződést hosszabbítani a katalánok.

Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub volt játékosa párizsi szállodájából integet 2021. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson).

Már régóta keringtek a pletykák arról, hogy az argentin a francia fővárosba a PSG-hez igazol. A francia drukkerek már hétfőn egész nap a párizsi repülőtéren várták Messit, aki végül kedden érkezett meg, azóta pedig mindenütt drukkerek hada kíséri minden lépését.

Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON