×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Innen már nincs visszaút: Messi aláírt a PSG-hez

 

Hosszas huzavona után kedden délben pont került Lionel Messi átigazolási ügyére: a hatszoros aranylabdás argentin csatár kétéves szerződést írt alá a Paris Saint-Germain alakulatával.

Messi átment az orvosi teszten és hivatalosan is a PSG játékosa

Messi megérkezett Párizsba – így fogadták a szurkolók, Neymar is üzent neki

Egészen a keddig bizonytalan volt a hatszoros argentin aranylabdás sorsa. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Messi mégsem igazol a párizsi sztárcsapathoz, majd pedig olyan hírek jelentek meg, hogy a a katalán klub Messi Argentínába való kölcsönadásával és visszabérlésével igyekszik elkerülni, hogy kedd délig aláírjon a franciáknál.

De végül minden igyekezetük ellenére Messi a PSG csapatát fogja erősíteni a jövőben.

A megállapodás hírét Fabrizio Romano, az Sky Sport Italia átigazolásokra specializálódott futballszakírója jelentette be kedden, nem sokkal dél után az Instagram- és a Twitter-csatornáján.

„Lionel Messi aláírt a PSG-hez... MEG IS VOLNÁNK! A teljes szerződés két évre szól, hosszabbítási opcióval 2024. júniusáig. (Messi) fizetése nettó 35 millió euró körül lesz szezononként, pótlékokkal együtt”

– írta Romano.

A spanyol AS című sportnapilap angol internetes kiadása korábban arról számolt be, hogy az FC Barcelona vezérigazgatója, Ferran Reverter egy utolsó, kétségbeesett kísérletként még egy ajánlatot tett Messi édesapjának és ügynökének, európai idő szerint kedden kora hajnalban. Ennek keretében a Barcelona kölcsönadta volna a kiváló játékost az egyik argentin nevelőegyesületének, ahonnan visszabérelték volna Messit játékosként. Ez azonban a jelek szerint nem sikerült.

A címlapfotó illusztráció (forrás: Twitter)