×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Kozák és Csipes is futamgyőzelemmel hangolt a női kajak egyesek 500 méteres döntőjére

 

A kétszeres címvédő Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara is magabiztosan, futamgyőzelemmel jutott be a döntőbe a kajak egyesek 500 méteres versenyében a tokiói olimpián.

A nők legnagyobb figyelemmel kísért számában már a csütörtök délelőtti középfutam is nagyon keménynek ígérkezett, ugyanis csak az első két-két helyezett léphetett tovább a fináléba.

Az ellenfeleket látva a négyesben olimpiai bajnok, összességében nyolcszoros világ- és kilencszeres Európa-bajnok Csipes számára nem ígérkezett megoldhatatlannak a feladat, s a Honvéd 31 éves kajakosa igazolta is a papírformát. Már a rajt után az élre állt, s bár az új-zélandiak második számú versenyzője, Caitlin Regal vele tartott, egy hajóhossz előnnyel haladt át elsőként a célvonalon.

London és Rió bajnokának, Kozáknak a második középfutamban csak a mellette lapátoló két fehéroroszra, a 2017-es világbajnok Volha Hudzenkára és az öt éve negyedik Marina Litvincsukra kellett figyelnie. A Ferencváros 34 éves, ötszörös olimpiai bajnoka a táv első felében Hudzenkával együtt haladt, aztán ritmust váltva az élre állt, s bár a hajrában még a portugál Teresa Portela is támadta, megszerezte a futamgyőzelmet.

A szám döntőjét két óra múlva rendezik.