×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Lőrincz Tamás élete utolsó mérkőzésén a családjáért és az aranyért küzd a döntőben, a szívünk pedig vele dobban az olimpián!

 

Köszönjük, hogy ilyen vagy! – ezzel a mondattal üzent felesége Emese a közösségi oldalán férjének, Lőrincz Tamásnak. A birkózó igazi harcos, miután bejutott a döntőbe olyan interjút adott, amit sokáig emlegetni fogunk.

 

A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett.
A nyolcaddöntőt kihagyta, mert ellenfele nem állt ki, a negyeddöntőt könnyedén húzta be a japán Jakubu Sohei ellen (3-1), míg az elődöntőben izgalmas végjátékban 6-5-re verte a kétszeres vb-bronzérmes iráni Mohammedali Geraeit. A súlycsoport magyar világ- és Európa-bajnoka a keddi fináléban a kirgiz Akzsol Mahmudovval találkozik.

Lőrincz Tamás (b) az iráni Mohammedali Geraei ellen küzdött fotó: MTI/Kovács Tamás

12:50-kor kezdődő meccsen már biztos az érem, már csak az a kérdés, hogy mennyire csillog majd. Bármi is lesz az eredmény, Lőrincz Tamás máris győztes. Megmutatta micsoda sportember és sokáig emlegetni fogjuk azt az interjút, amit a M4sportnak adott.

„Hihetetlen, szinte fel sem fogom. Minden mérkőzésre úgy mentem fel, hogy arra gondoltam: otthon van a feleségem, a két gyönyörű gyermekem és négy éve hagyom ott őket folyamatos edzőtáborozás miatt és az nem lehet, hogy én ne menjek itt végig, minden mérkőzésre úgy mentem fel, hogy láttam az arcukat, csak értük küzdöttem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült” – mondta Tamás, aki arról is beszélt, hogy az összecsapást a szívével és a rutinjával nyerte meg.

Tamás feleségét is meghatották a szép szavak, a közösségi oldalán is üzent, azt írta hogy:

„köszönjük, hogy ilyen vagy!”

Emese korábban Európa-bajnok ezüstérmes birkózó volt, a sportnak köszönhetően ismerték meg egymást.

2017-ben született meg kislányuk Dóri, 2019-ben pedig a kis Marci.

Tamás még fiatal korában eldöntötte, hogy ha egyszer lesz fia, akkor a legendás birkózóról, az 1936-os berlini olimpiai bajnok Lőrincz Mártonról nevezi majd el. Nem vágya, hogy Marci is birkózó legyen, de persze ha az szeretne majd lenni, akkor mindenben gyermeke segítségére lesz.

Tamást egyébként Szöcsinek becézik a sportban, mert gyerekként is villámgyors volt, akár egy szöcske úgy változtatott helyet a szőnyegen. Tamásnak óriási boldogság lenne, ha testvérével Viktorral mindketten érmet vinnének haza az olimpiáról. Reméljük sikerül nekik, kedden Tamás mellett Viktor is szőnyegre lép, ráadásul éremeső várhat a versenyzőinkre.