Kajak-kenu: Lucz Dóra hatodik helyen végzett 200 méteren

 

Lucz Dóra hatodik helyen végzett kajak egyes 200 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Kárász Anna a B döntőben hetedikként zárva összesítésben 15. lett.


Nézze meg Lucz Dóra nyilatkozatát!


A keddi döntős program előtt közvetlenül egy utasszállító repülőgép húzott el meglehetősen alacsonyan a pálya felett, hogy a közelben fekvő Haneda repülőtéren landoljon. Az általa keltett hullámokat ugyanakkor nem érzékelték a futam résztvevői, mert a hátszél néhány óra alatt szinte viharossá fokozódott, s erősen fodrozta a vizet.

Ilyen körülmények között kezdődött a finálé, amelyben a szám koronázatlan királynője, a kétszeres címvédő új-zélandi Lisa Carrington, aki az olimpiákat és világbajnokságokat tekintve tíz éve veretlen a sprint távon, rögtön az élre állt és végig vezetve magabiztosan nyert. Mögötte a spanyol Teresa Portela és a dán Emma Jörgensen végzett a második és harmadik helyen.

Az UTE 26 éves, háromszoros Európa-bajnoka, friss Eb-ezüstérmese, Lucz Dóra ezúttal nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, végig a középmezőnyben haladt és hatodikként csapott a célba.

Eredmény:

női K-1, 200 m, olimpiai bajnok:
--------------------------------
Lisa Carrington (Új-Zéland) 38.120 másodperc
2. Teresa Portela (Spanyolország) 38.883
3. Emma Jörgensen (Dánia) 38.901
...6. Lucz Dóra (Magyarország) 39.442
...16. (a B döntőben 7.) Kárász Anna (Magyarország)