×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A lelátón kötögetett az olimpiai aranyérmes, aki azt is elárulta miért

 

Az olimpiai aranyérmes Tom Daleyt kapták lencsevégre a tokiói olimpián, ahogy a női műugrás döntője alatt a lelátón éppen kötöget.

A 27 éves brit sportoló egy rózsaszín és krémszínű gyapjúalkotáson dolgozott, miközben a lelátóról nézte a női műugrást sporttársaival és a hivatalos személyekkel együtt.

Tom, aki lelkes kézműves, gyakran oszt meg pillanatképeket Instagram-oldalán, ahol elárulta, hogy a kézimunka tartotta józanul a játékokra való edzés közben.

Miután július 26-án Matty Lee-vel együtt diadalmaskodott a 10 méteres szinkronúszásban, Tom elárulta, hogy kötött egy érzelmes emléktárgyat, amely örökre emlékezteti őt első aranyérmére Tokió 2020-ban – egy személyre szabott aranyérmes erszényt.

A játékok kulcsfontosságú pillanatának tiszteletére Tom a kötés és horgolás Instagram-oldalán mutatta be az éremtasakot, amelynek egyik oldalán az Egyesült Királyság zászlaja, a másikon pedig a japán zászló látható.

Tom Daley célja egyébként a kötéssel, hogy pénzt gyűjtsön egy agydaganatos betegekkel foglalkozó alapítványnak, amely a kezelések és gyógymódok kutatásával foglalkozik. Az olimpikon azért ilyen elkötelezett e téren, mert az édesapja is ebben a betegségben halt meg 2011-ben.