×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A magyarok programja az olimpia 8. napján

 

A 200 méteres pillangóúszásban győztes Milák Kristóf szombaton 100 méteren is célba veszi az aranyérmet a tokiói olimpián.

A Budapesti Honvéd SE 21 éves bajnoka a pénteki elődöntőben olimpiai csúccsal nyerte futamát, a rekord azonban nem élt sokáig, ugyanis a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel néhány perccel később még nála is gyorsabb volt. A finálé várhatóan a két világklasszis különpárharcát hozza majd.

Az atléták közül Kozák Luca lesz érdekelt szombaton, akinek a célja 100 méter gáton, hogy egyéni csúccsal bejusson a döntőbe.

A női kézilabda-válogatott negyedik csoportmérkőzésén a spanyolokkal találkozik, Elek Gábor szövetségi kapitány – három vereséggel álló – csapatának már csak matematikai esélye van a negyeddöntőbe jutásra, de ahhoz, hogy ez megmaradjon, le kell győznie világbajnoki ezüstérmes riválisát.

A férfi vízilabdázókra ezúttal az amerikai csapat vár, Märcz Tamás együttese biztosíthatja helyét a negyeddöntőben, amennyiben a többi eredmény a papírformának megfelelően alakul. A vitorlázóknál Finndingiben hat futam után a harmadik helyen álló Berecz Zsomborra újabb két futam vár.

Sportlövészetben Mészáros Eszter a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett versenyében lesz érdekelt, míg triatlonban a magyar vegyes váltó áll rajthoz. A vívóknál a női kardcsapat a negyeddöntőben a dél-koreaiakkal kezd.

Az M4 Sport csütörtöki élő közvetítéseit itt találja.


ATLÉTIKA (Olimpiai Stadion)
3.45: női 100 m gát, előfutam (Kozák Luca)

KÉZILABDA (Jojogi Nemzeti Sportcsarnok) 
12.30: női csoportmérkőzés, B csoport: Magyarország-Spanyolország

SPORTLÖVÉSZET (Aszaka Lőtér)
5.00: női kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett, alapverseny (Mészáros Eszter)
9.00: DÖNTŐ

TRIATLON (Odaiba Kikötőpark)
0.30: VEGYES VÁLTÓ (Bragmayer Zsanett, Tóth Tamás, Kovács Zsófia, Bicsák Bence)

ÚSZÁS (Tokiói Vizes Központ)
3.30: FÉRFI 100 M PILLANGÓ DÖNTŐ (Milák Kristóf)

VITORLÁZÁS (Enosima Jachtkikötő)
5.05: Finndingi (Berecz Zsombor) 7-8. futam

VÍVÁS (Makuhari Rendezvényközpont, B csarnok)
3.00: női kard csapatverseny (Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Battai Sugár), nyolcaddöntő, negyeddöntő, mérkőzések az 5-8. helyért, elődöntő, mérkőzés az 5. és a 7. helyért
11.30: bronzmérkőzés
12.30: DÖNTŐ

VÍZILABDA (Tacumi Vízilabdaközpont)
7.00: férfi csoportmérkőzés, A csoport: Magyarország-Egyesült Államok